'PA ŠTO SMO DO TOGA DOŠLI'

Hrvati se žale na situacije koje su zatekli na groblju: ‘Kakva moralna nula moraš biti da to napraviš?’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Mnogi su podijelili svoja iskustva i istaknuli kako je u pitanju uobičajena pojava. ‘To rade, znam odmalena i preprodaju cvijeće’, opisuje jedan

Zgrožen, reditovac postavlja pitanje “Kakva moralna nula moraš biti da kradeš cvijeće s grobova”, i opisuje svoje iskustvo:

“Javila teta da je bila jučer na groblju, ostavila ikebanu i buket. Došli mi danas staviti svoje stvari, kad ono – pola ikebane iščupano, a ruža iz buketa nigdje, samo zelenjava ostala. Netko pobrao sebi valjda. Pa što do toga smo došli?”.

‘Samo ove godine četiri puta sadili maćuhice’

Nakon reda šala “kako su sigurno u pitanju mali ‘adezeovci”, mnogi su podijelili svoja iskustva i istaknuli kako je u pitanju uobičajena pojava. ” To rade, znam odmalena i preprodaju cvijeće. Gmazovi neodgojeni.”; ” Mom tati s groba na finom varaždinskom groblju, glavni prolaz, samo ove godine četiri puta ukrali posađene maćuhice. Mama jadna svako toliko sadi nove, puno brine o tom grobu, fali joj tata (i meni isto), neće odustati od tog cvijeća.

Ponekad se pitam kaj bih pitala tu osobu koja krade s tuđeg groba. Je l’ fakat kruha gladna? Kako se netko može spustiti tako nisko? Je l’ uopće svjestan koliko je to jadno?” , ” Meni doslovno neko flance izvadili kraj ograde u ulici, koji k*, onak’ pa dao bi ti ih da si pitao”, ” U Varaždinu na groblju bili prošli tjedan u 8 ujutro. Vratili se poslije ručka iz zajebancije jer je stari bio paranoičan…Naravno da su apsolutno sve maznuli.”, opisuju reditovci.

‘Rekli mi da stavljaju GPS u aranžmane’

Neki su se pomirili s time, dok su drugi čuli i kako se pribjegava tehnološkim rješenjima. “Već desetljećima viđeno, očito si novi na groblju, ja sam ih sve zaje**o, ne odlazim na groblje kad mi crkva kaže pa trošim na lampione i cvijeće, pa da susjedi vide je l’ sam bio, nego kad ja želim. Riješen problem.”, , opisuje jedan. Slično govori i drugi: “Zato idem sto ranije na groblje. Odradio sve u subotu. Ništa ne vidim, ništa ne čujem. Sljedeće godine sve ispočetka. “Žao mi je. Danas mi je cvjećara rekla da ljudi stavljaju lokator.”, zaključuje drugi, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari