JEFTINIJI DO 40 POSTO

Hrvati sve češće odlaze u BiH po jeftinije lijekove; Evo koliko koštaju ”preko granice”…

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Lijekovi za smirenje, antibiotici, pripravci za bildanje muške potencije tipa Viagre i Dinamica, brendirane kozmetičke linije, parfemi, vitamini, popularna sredstva protiv bolova i dalje su top odabir hrvatskih građana, koji koroni i pratećim zabranama usprkos, i nadalje obilato šopingiraju u ljekarnama Posušja i Sovića.

Razlog: cijena od 10 do 40 posto niža nego kod nas, piše Slobodna Dalmacija.

Kupcima iz RH dodatna je pogodnost i povrat poreza što još više snižava već ionako pristupačniju kupovinu. Razlog je i ljekarnička marža u BiH koja iznosi maksimalnih 25 posto.

“Najviše se traže anksiolitici, skupina lijekova za smirenje tipa Xanaxa, Lexiliuma, Apaurina. Tu su i vitamini, minerali, dodaci prehrani. Kada se govorilo kako u borbi protiv korone pomaže vitamin D, imali smo veliku potražnju za tim pripravkom. Tu su i parfemi, lijekovi za sniženje temperature tipa Aspirina, Andola, Lekadola. Interes uvijek vlada i za Viagrom i Dinamicom, pripravcima za bildanje muške potencije”, kaže za ovaj portal mr. diplomirani farmaceut Dragan Pitić, iz ljekarne Biopharm u Posušju, smještene nedaleko od graničnog prijelaza, prenose Vijesti.hr

Liječnici upozoravaju da s lijekovima i suplementima za kojima ponekad na svoju ruku posežemo, treba biti iznimno pažljiv.

Iznimno je važno prije konzumacije popričati sa svojim liječnikom, educiranim ljekarnikom, poslušati što kažu, ispričati im što inače uzimamo, savjetovati se ukoliko postoji neki od zdravstvenih tegoba kako ne bi došlo do neželjenih kontraindikacija.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari