OPTIMISTIČAN STAV

Lauc: “SARS-COV2 uopće nije neki poseban virus; Korona će uskoro uzrokovati – prehladu”

RTL

‘Nakon ovog vala pandemije i kada cijepimo ugrožene skupine imat ćemo pet koronavirusa koji uzrokuju prehlade’, navodi Lauc

Hrvatski znanstvenik Gordan Lauc u novom komentaru na Facebooku priložio je link na novi članak u znanstvenom časopisu Nature, za koji tvrdi da potvrđuje njegovu tezu da Sars-CoV2 virus uopće nije neki “jako poseban virus”.

“Prije nekoliko tjedana sam napisao da SARS-CoV2 zapravo uopće nije neki jako poseban virus, što je izazvalo dosta ljutnje među onima koji misle da je potrebno zaustaviti svijet i da je jedino ‘zero covid’ prava strategija. Sada članak u vodećem svjetskom znanstvenom časopisu Nature kaže više manje istu stvar: Trenutno imamo 4 koronavirusa koji uzrokuju prehlade i SARS-CoV-2 koji je zaustavio svijet. Nakon ovog vala pandemije i kada cijepimo ugrožene skupine imat ćemo pet koronavirusa koji uzrokuju prehlade.

https://www.nature.com/articles/d41586-021-00396-2

P.S. Da ne bi bilo zabune, i ostali koronavirusi mogu uzrokovati teške pneumonije. Jedno istražvanje je pokazalo da je i do 20% smrti od neobjašnjivih pneumonija bilo uzrokovano koronavirusima (brojka je iz glave, prolistajte moj zid unazad ako trebate link na konkretno istraživanje)”, napisao je Lauc a prenosi Net.hr.

VIDEO DANA: