PALA NA ŠARM

HRVATICA NASJELA! Predstavio se kao vojnik u Afganistanu; Ostala kratka za pet tisuća eura

Foto: Unsplash

47-godišnjakinja sa šireg bjelovarskog područja podnijela je kaznenu prijavu u kojoj je navela da je putem interneta upoznala osobu koji joj se predstavio kao vojnik s misijom u Afganistanu te je s njim nastavila komunikaciju putem jedne internet aplikacije.

Zbog trenutne situacije u Afganistanu, zatražio ju je njezinu adresu kako bio joj poslao svoje osobne stvari i dokumente, a kasnije ju je izvijestio da joj je poslao paket na njezinu adresu, ali da su nastali problemi oko dostave te je paket zadržan u Londonu i za njega je potrebno platiti pet tisuća eura, priopćila je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska. Potom joj je poslao broj jednog računa, na koji je ona uplatila traženi iznos. Nakon toga ju je zatražio da uplati još novaca zbog čega je posumnjala da je prevarena, pišu Vijesti.hr

VIDEO DANA:

35-godišnjakinja sa šireg daruvarskog područja policiji je prijavila da je preko svojeg profila na jednoj društvenoj mreži dobila poruku o dobitku više tisuća eura na sportskoj kladionici uz uvjet da uplati novčani iznos od 600 eura. Pošto nije imala taj iznos kod sebe, uplatila je nekoliko tisuća kuna. Dobiveni kod o slanju novca poslala je nepoznatim osobama u poruci te je shvatila da je prevarena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari