SPREMA SE NOVI ZAKON

Video | Hrvatima prijete brutalne kazne i do 4000 eura: Razmišljat će se više o odgoju djece, koje vijesti širite i što izvikujete

Maksimalnom kaznom do 4 tisuće eura kažnjavat će se izmišljanje i širenje lažnih vijesti, naročito drsko ponašanje i vrijeđanje građana, omalovažavanje i vrijeđanje službene o sobe, neovlašteno pucanje iz vatrenog oružja te izvođenje pjesama i nošenje simbola kojima se izražava ili potiče mržnja

Sprema se novi zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira. Danas.hr RTL-a javlja da je dokument do kraja tjedna u e-savjetovanju, a već ovog mjeseca mogao bi pred saborske zastupnike.

Najvažnija vijest su drastično više kazne za prekršaje

Roditelji bi zbog lošeg odgoja djece mogli platiti kaznu do 4 tisuće eura, a istu kaznu mogli bi platiti i oni koji šire lažne vijesti!

“Teško da će da će netko od roditelja to moći platiti, a djeca su odgojena katastrofa, svaka generacija sve je gora i gora”, rekla je Vesna.

“Čujte, nas su ljudi drukčije odgajali. Ja sam morao slušati, a danas vidim da rade što hoće”, kaže Robert.

U obzir će se uzeti jesu li djeca kršila javni red i mir zato što su loše odgojena ili buntovna.

“Za pretpostaviti je da će dijete biti dijagnosticirano da će roditeljske kompetencije biti provjerene sa stručnim osobama, dakle da će se napraviti jedna duboka analiza. Dobar roditelj se ne postiže tako što ga mi kažnjavamo nekom novčanom kaznom, nego dobar roditelj se postiže tako kada vidimo da su određene rizične skupine postali roditelj da im pružimo pomoć”, objasnila je Lana Petö Kujundžić, sutkinja Visokog kaznenog suda.

Nema više urlanja ‘ZDS’

Maksimalnom kaznom do 4 tisuće eura kažnjavat će se izmišljanje i širenje lažnih vijesti, naročito drsko ponašanje i vrijeđanje građana, omalovažavanje i vrijeđanje službene o sobe, neovlašteno pucanje iz vatrenog oružja te izvođenje pjesama i nošenje simbola kojima se izražava ili potiče mržnja.

U to ulazi isticanje fašističkih simbola i pozdrava “Za dom spremni!”

“Mislim da će visoke kazne baš kao što smo vidjeli na austrijskom i bleiburškom primjeru biti dobar signal i možemo se nadati da će se smanjiti upotreba Za dom spremni u javnom prostoru znatno”, rekao je povjesničar Tvrtko Jakovina.

“Ova zemlja treba red, rad i disciplinu u svim područjima. Ustaštvo i četništvo je passe”, zaključila je Anka, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari