ZNAČAJNA PROMJENA

Hrvatska će nastupati u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga, tu su i druge zemlje bivše Juge: Skočili smo za 16 mjesta na kladionici

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Otkako je objavljen redoslijed nastupa, Hrvatska je doživjela značajan rast na ljestvici kladionica

U švedskom Malmöu, u gradskoj vijećnici, sinoć je održan ždrijeb za polufinale Eurosonga 2024. Gradonačelnici Malmöa, Katrin Stjernfeldt Jammeh, službeno su predani ključevi organizacije.

Neposredno prije ždrijeba, objavljeno je da je izraelska televizija KAN zatražila sudjelovanje u drugom polufinalu, a referentna grupa za Eurosong odobrila je taj zahtjev, omogućujući predstavniku Izraela nastup u četvrtak, 9. svibnja.

Kao i prethodne godine, predstavnik Hrvatske nastupit će u prvom dijelu prve polufinalne večeri (utorak, 7. svibnja).

U istom polufinalu nastupit će i slovenska predstavnica Raiven te predstavnik Srbije, što znači da su sve zemlje proizašle iz Jugoslavije određene za istu večer.

Otkako je objavljen redoslijed nastupa, Hrvatska je doživjela značajan rast na ljestvici kladionica. Trenutno, Ukrajina zauzima prvo mjesto na eurovizijskim kladionicama s danih 9% šanse za pobjedu.

Isto toliko šansi pripisuje se Velikoj Britaniji, dok je Island na trećem mjestu s 8% šanse. Nijedna od navedenih zemalja još nije objavila pjesmu s kojom će nastupiti na natjecanju, dok je Velika Britanija već potvrdila da će izvođač biti Olly Alexander.

Na dan objave pjesama koje će sudjelovati na Dori, Hrvatska se nalazila na 32. mjestu kladionica. Danas, međutim, zabilježena je značajna promjena, budući da se Hrvatska popela na 16. mjesto, što označava skok od čak 16 mjesta, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari