NOVI VAL POSKUPLJENJA

Na naknadama zarađuju milijune i nije im dosta! Stižu nova poskupljenja: Evo koliko će vas stajati vođenje tekućeg u banci

Samo je na naknadama i provizijama dvadeset naših banaka zaradilo je više od 607 milijuna eura. Ove godine prva je naknade za građane odlučila podignuti Erste banka. Više u video prilogu!

Pred nama je novi val poskupljenja bankarskih naknada vezanih uz vođenje računa, kreditne transfere, i druge usluge. Uz prihod od kamata, naknade su drugi najizdašniji prihod banaka koji se mjeri u stotinama milijuna eura. Dvadeset naših banaka samo je na naknadama i provizijama zaradilo više od 607 milijuna eura. Ove godine prva je naknade za građane odlučila podignuti Erste banka. I to, kako su nam rekli u toj banci, nakon što dvije godine nije bilo promjena iznosa tih naknada.

“Jedan dio naknada, uključujući naknadu za vođenje tekućeg i žiro-računa doživjet će određeni porast, dok će jedan drugi dio naknada biti smanjen”, kazao je Dario Gabrić, glasnogovornik Erste banke. Na pitanje koliki je to porast odgovorio:

“U ovome trenutku naknada za vođenje tekućeg računa iznosi 1,59 eura, dok će od 1. veljače iznositi 2 eura”, kazao je.

“Koliko vidim sve više regulativa postrožuje čuvanje podataka, jednako tako i komunikaciju – i sve zajedno kada zbrojimo, vjerujem da su banke odlučile podići dio naknada upravo radi toga što su im troškovi održavanja sustava nešto porasli”, objasnio je financijski stručnjak Zoran Balija.

Je li Opravdano da unatoč milijunskoj dobiti banke dižu naknade – u studiju RTL-a od 19 odgovara šefica Hrvatske udruge banaka, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari