GOTOVO JE

HRVATSKA IMA NOVU PARLAMENTARNU VEĆINU: Glasnogovornik Vlade objavio: ‘Oni daju jasnu potporu Andreju Plenkoviću’

Pixsell

Podršku Plenkoviću dale su manjine, HNS i Čačić čime HDZ ima 76 potrebnih ruku

Glasnogovornik Vlade Marko Milić objavio je na Twitteru kako je premijer Andrej Plenković obavio inicijalni krug konzultacija sa svim izabranim predstavnicima nacionalnih manjina, HNS-om i Reformistima Radimira Čačića.

“Oni daju jasnu potporu novoj parlamentarnoj većini i Vladi HDZ-a koju će predvoditi Andrej Plenković”, objavio je Milić.

HDZ je na izborima osvojio 66 mandata, a za formiranje Vlade potrebno im je 76. Manjinci nose osam mandata, HNS jedan i Reformisti 1 – što daje točno onoliko koliko Plenkoviću treba za sastaviti Vladu.

Radin: ‘Plenković ima moju podršku’

Predstavnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin kazao je u ponedjeljak da će podržati HDZ-ovu Vladu ako se ona neće sastavljati pomoću ekstremne desnice i Domovinskog pokreta, te da Plenković ima njegovu podršku za kandidaturu.

“Nisam se nadao da će biti tako dobar rezultat i da će se moći napraviti jedna Vlada kontinuiteta, praktički, podržana od koalicije koja je gotovo ista kao koalicija iz prošlog mandata. Što znači da, drugim riječima, prošli mandat nije bio tako loš kao što neki kažu, nego da je bio dobar”, kazao je Radin novinarima nakon izlaska iz Banskih dvora.

Demantirao je da je bio na konzultacijama s Andrejem Plenkovićem, dodavši da je došao čestitati te da je “bio u prolazu”.

‘Samo ne ekstremna desnica’

“On moju podršku ima za kandidaturu, a onda ćemo vidjeti kakav je program (…) Ako se Vlada neće sastavljati uz pomoć ekstremne desnice, onda ja ću biti za”, poručio je.

Nije želio govoriti o stavu drugih predstavnika nacionalnih manjina, koji su zajedno s njim Hrvatskom saboru osvojili osam mandata, no dodao da je njihov stav kao i u prošlom mandatu.

“Nadam se da Plenković neće ići prema Domovinskom pokretu, nema šanse da je podržimo u tom slučaju”, poručio je pozvavši se na talijansku izreku: “Kaži mi s kim ideš, i reći ću ti hoću li doći”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari