NACIONALNI STOŽER

Hrvatska u protekla 24 sata dobila još 69 zaraženih koronavirusom

Milan Sabic/PIXSELL

Ukupno je zabilježeno 3220 osoba zaraženih koronavirusom

Hrvatska ima 69 novooboljelih od koronavirusa, objavio je Nacionalni stožer.

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 897. Među njima je 90 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 5 pacijenata. Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3220 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je 113 preminulo, a 2210 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 4850 osoba.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić najavili su danas nakon sastanka stožera s premijerom Andrejom Plenkovićem moguće pooštravanje mjera ukoliko se situacija s koronavirusom pogorša.

“Prate se mjesta rizika, pa su obiteljska okupljanja tema razgovora, ako ne budemo mogli iskomunicirat išle bi nove mjere kao što je smanjenje broja ljudi”, kazala je Marković. Capak je preporučio nošenje maski.

N.C.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari