HRVATSKA IZUMIRE: Lani rođen najmanji broj djece od kada se bilježi statistika!

Prošle godine je živorođeno 38.142 djece što je 1424 manje nego godinu prije, odnosno za lakšu vizualizaciju rođeno je oko 70 školskih razreda manje

Danas objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku potvrdili su pretpostavke stručnjaka te i službeno šokirali! U Hrvatskoj je lani rođen najmanji broj djece od kada se bilježi statistika!

I dok je razgovor o reformama i najavljenoj pronatalitetnoj politici pao u sjenu ustaša i partizana, izumiranje Hrvatske u brojkama izgleda ovako:

Prošle godine je živorođeno 38.142 djece što je 1424 manje nego godinu prije, odnosno za lakšu vizualizaciju rođeno je oko 70 školskih razreda manje.Broj umrlih, pak, prošle je godine bio za čak 4812 veći, a demografi predviđaju da će ta brojka i idućih godina sigurno rasti.Razlika između broja živorođenih i umrlih tako je lani bila rekordnih 17.509, što je povećanje od 55 posto u odnosu na 2014. godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari