PODACI PO ŽUPANIJAMA

Hrvatska na preko 300 novih slučajeva! U SDŽ-u čak 114 novozaraženih, tri su osobe preminule

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Tri zemlje jučer su uvele ograničenja za putnike iz Hrvatske

U četvrtak su zabilježena su 304 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas ukupno 2420. Među njima su 194 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata.  Dvije osobe su preminule.

Tri zemlje jučer su uvele ograničenja za putnike iz Hrvatske. Danska je stavila Hrvatsku na narančastu, “karantensku” listu zemalja zbog covida-19, upozoravajući da se ne putuje u Hrvatsku ako nije nužno.

Od 29. kolovoza u ponoć će za ulazak u Dansku Hrvati, ali i državljani drugih “karantenskih” zemalja poput Belgije, Francuske, Rumunjske ili Španjolske, trebati navesti razlog svog posjeta. Slovačka nas je, pak, stavila na crvenu listu. Ljudi koji se vraćaju iz Hrvatske morat će od 2. rujna u karantenu u trajanju od 10 dana.  Poljska je zabranila letove iz 46 zemalja od 2. rujna, a među pogođenima nalazi se i Hrvatska.

Lokalni stožeri objavljuju nove podatke po županijama:

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je kako su od pristiglih nalaza potvrđena 4 nova slučaja zaraze koronavirusom,  a jedna je osoba ozdravila. U ovom trenutku je ukupno 28 aktivnih slučajeva na području Županije.

Tri novooboljele osobe su s koprivničkog i đurđevačkog područja i razvili su simptome nakon kontakta s ranije zaraženim osobama, a jedna osoba je s križevačkog područja po povratku s ljetovanja. U tijeku je epidemiološka obrada novooboljelih osoba, a trenutno se 110 osoba nalazi u kućnoj samoizolaciji.

SPLITSKO-DALMATINSKA

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 878 obrađenih testova danas je 114 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 62, Imotskog 6, Kaštela 7, Makarske 2, Omiša 3, Sinja 6, Solina 3, Suptera 1, Trogira 2, Dicma 1, Dugog Rata 2, Dugopolja 2, Hrvaca 2, Klisa 1, Otoka 2, Podbablja 1, Podgore 1, Podstrane 1, Postira 1, Prološca 3, Runovića 1, Segeta 1, Zmijavaca 1 i Ciste Provo 2 osobe.

Od 114 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 38 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1337 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 48 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split preminula je muška osoba stara 60 godina koja je uz niz drugih komorbiditeta bila pozitivna i na COVID infekciju.

VARAŽDINSKA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je 9 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Tri slučaja povezana su sa svadbom u ivanečkom kraju 15. kolovoza, jedan slučaj povezan je s radnim mjestom u Zagrebu, tri slučaja su bliski kontakti ranije zaraženih osoba, a dvije osobe se povezuje s ljetovanjem.

59 je aktivnih slučajeva u županiji, od čega se pet osoba liječi u OB Varaždin, a jedna u Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu.

OSJEČKO-BARANJSKA

Sveukupno je, tijekom posljednja 24 sata, u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano 320 osoba od kojih su 4 osobe pozitivne na koronavirus. Jedna je s područja Općine Gorjani, druga s područja Općine Čepin, treća iz Belog Manastira, a četvrta osoba je iz Osijeka.

Trenutno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 17 oboljelih od koronavirusa od kojih je i dalje jedan pacijent na respiratoru.

Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili tri nova kontakata, pa su trenutno na području naše županije u samoizolaciji 302 osobe.

Policijska uprava osječko-baranjska potvrdila je kršenje samoizolacije prema jednoj dojavi na području Osijeka, a samoinicijativno su provjerili 36 osoba i nisu utvrdili kršenje mjere samoizolacije i to na području Osijeka.
I inspektori Civilne zaštite obilaze teren, nadzor su vršili na 20 lokacija od kojih je na pet utvrđeno kršenje propisane mjere maksimalnog broja osoba u prostoru. Za ova su kršenja izdali upozorbe.

BRODSKO-POSAVSKA

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 27 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 što je do sada najveći broj novozaraženih osoba na dnevnoj razini. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (14), općina Staro Petrovo Selo (4) te po 1 osoba s područja grada Nove Gradiške i općina Davor, Vrbje, Oriovac, Brodski Stupnik, Bebrina, Sibinj, Bukovlje i Klakar.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 379, dok je broj aktivnih slučajeva 135 (podatak na jučerašnji dan). Hospitalizirano je 7 osoba (1 više u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalaze 794 osobe (35 osoba više u odnosu na prethodni dan), od čega se u županijskom karantenskom objektu trenutno nalaze 2 pozitivne osobe.

Tijekom današnjeg dana održat će se sastanci sa gradskim i općinskim stožerima civilne zaštite, a nakon toga i sjednica županijskog stožera civilne zaštite na kojoj će se donijeti prijedlog o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije, a koji će odmah biti dostavljen nacionalnom Stožeru CZ radi donošenja Odluke.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

ZAGREB

U Zagrebu je dijagnosticiran 71 novooboljeli.

“226 osoba je poslano u samoizolaciji. 22 su povratnici s godišnjih odmora, 9 su kontakti ranije oboljelih, 13 je negativne epidemiološke anamneze, 9 su uvoz iz BiH, 1 iz Francuske.  Zagreb ima aktivnih 594 slučajeva i 1427 aktivnih samoizolacija”, rekla je Sandra Šikić.

LIČKO-SENJSKA

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od COVID-19. Jedna oboljela osoba je s područja grada Gospića dok je druga s područja općine Perušić. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.

Ukupno je oboljelo 55 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 15 aktivnih slučajeva, 39 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

U protekla 24 h testirane su 24 osobe.

POŽEŠKO-SLAVONSKA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 40 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 38 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 257 osoba, a ukupno je testirano 5478 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 106 uzoraka, od kojih su 2 pozitivna. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji do sada nema novozaraženih koronavirusom.

Danas do 10 sati stigla su tri negativna, dok se 59 nalaza još očekuje. U županiji je trenutačno 10 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. U samoizolaciji je 121 osoba.

ZADARSKA

Na području Zadarske županije 23 su nova slučaja zaraze koronavirusom. Devetoro novozaraženih je iz općine Kali, a uglavnom je riječ o starijim osobama koje su bile u međusobnom kontaktu. Osam je novooboljelih iz grada Zadra, tri su osobe iz općine Sv. Filip i Jakov, dvije iz općine Sukošan i jedna s područja općine Zemunik Donji.

Na Covid JIL odjelu Opće bolnice Zadar noćas je preminula starija ženska osoba koja je bila kronični bolesnik.

U samoizolaciji je 659 osoba, nadzor je istekao za njih 6066, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 224 uzorka.

U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 17 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih je troje na respiratoru.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u protekla 24 sata nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Dostavljamo i ažuriranu tablicu oboljelih po jedinicama lokalne samouprave.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 7 novih pozitivnih osoba na  COVID-19 (4 osobe iz Vrbanje, 1 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Županje i 1 osoba iz Cerne), a 1 osoba je preminula. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 605, od kojih su 519 osoba izliječene, a ukupno je 13 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 17 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirane su 103 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 8069. U samoizolaciji na području županije je 160 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 8 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 2 medicinske sestre/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 32 radnika (5 liječnika, 14 medicinskih sestara/tehničara, 12 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

SISAČKO MOSLAVAČKA

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji, četiri su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Jedna osoba je s područja grada Novske, dok su tri osobe s područja grada Petrinje te je kod svih osoba poznat izvor zaraze.

ISTARSKA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 472 uzoraka briseva, od kojih je potvrđeno devet novozaraženih osoba. U šest slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije, bliski kontakt već poznatih pozitivnih osoba.

Kod dvije osobe radi se o uvezenom slučaju, boravak na području srednje Dalmacije. Za jednu osobu u tijeku je epidemiološka obrada.
Trenutno je 94 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 312 osoba.

PRIMORSKO-GORANSKA

Na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o kontaktima i povratnicima s godišnjeg odmora, izvijestio je Stožer PGŽ-a.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari