JEDNAKO STANJE

Hrvatska obala i dalje je u narančastome! Nema prepreka za nastavak uspješne turističke sezone

Foto: ECDC/Screenshoot

Španjolska i Italija imaju nepovoljniju sliku nego prošloga tjedna

Najnoviji izvještaj ECDC-a o 14-dnevnoj situaciji s covidom-19 u zemljama EU-a pokazuje da je veći dio Hrvatske i dalje zelen na europskoj koronakarti, a jadranska regija narančasta, piše Net.hr.

Španjolska i Italija imaju nepovoljniju sliku nego prošloga tjedna. Sada su još dvije talijanske regije u središnjem dijelu crvene, a ostatak je narančasti, s izuzetkom dijela sjeverne i južne Italije.

Što se tiče Španjolske, cijela zemlja je u tamno crvenom, osim manjeg dijela obale na sjeveru zemlje. Što se tiče Grčke, crvenu oznaku dobila je još jedna regija i to u središnjem dijelu zemlje, a sve ostalo je kao i prošloga tjedna.

Podsjetimo, u protekla 24 sata zabilježeno je 247 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.221. Među njima je 154 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 14 pacijenata. Preminule su tri osobe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari