Hrvatska pošta nadmašila i HŽ! Paket s jednog kraja Zagreba na drugi putovao čak 30 dana

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

0.4 kilometra na dan – to je bila prosječna brzina kretanja pošiljke

Ivana Kalogjera poslala je 2. siječnja putem Hrvatske pošte paket jednoj suradnici. Da stigne do odredišta, 30 km udaljenu Trešnjevku, trebalo mu je čak 30 dana.

“S velikim ponosom javljam radosnu vijest: paket koji sam poslala 2. siječnja (predan je u pošti u Vrapču) Hrvatska pošta je danas uspješno isporučila na Trešnjevku”, objavila je 2. veljače Kalogjera na svom Facebooku.

0.4 kilometra na dan – to je bila prosječna brzina kretanja pošiljke koja je na svom dalekom putovanju stigla i do Velike Gorice da bi na kraju ipak došla do prave destinacije.

“Razmišljala sam kojom opcijom da ga pošaljem, no budući da je HP Express nedavno povisio svoje cijene, odlučila sam ga slati kao običan paket koji je zaprimljen taj dan u 19:11 sati”, ispričala je Kalogjera za Jutarnji list.

Otkako ga je poslala, pokušavala ga je uz pomoć posebnog broja pratiti na HP-ovu portalu, no cijelo vrijeme pojavljivala joj se isključivo obavijest da je paket zaprimljen pa se, kad je shvatila da on nikako da stigne na adresu, obratila Pošti kako bi se raspitala gdje je zapelo.

“Tek tada sam umrla od smijeha jer mi je djelatnica, nakon što sam joj predala broj pošiljke, mrtva hladna rekla da je paket stigao u Zagreb. Kako mislite, stigao je u Zagreb, pitala sam je objašnjavajući joj da je i poslan iz Zagreba, no ona mi je pojasnila da je paket nakon predaje otputovao u HP-ov sabirni centar u Veliku Goricu, nakon čega se opet vratio u metropolu, zbog čega njena izjava, očito, i nije bila tako besmislena”, priča Kalogjera.

Ipak, nešto manje smiješno postalo joj je 22. siječnja, dakle čak 19 dana nakon što je paket uručen u poslovnicu, s obzirom na to da se on i dalje nije pojavljivao na trešnjevačkoj adresi, zbog čega je Kalogjera Pošti podnijela prigovor.

On je očito urodio plodom, 12 dana od predaje požurnice njen paket je napokon stigao na svoje odredište, okončavši tako jednu od najneobičnijih poštanskih priča.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari