HDZ-ova načelnica mora vratiti 72.000 eura!

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL-Facebook

Kupila je stan uz državne poticaje. Ministarstvo poručilo: ne može tako!

Anita Nosić (HDZ), načelnica općine Lovreć nedaleko od Imotskog, kupila je stan u Zagrebu uz državnu subvenciju. U njemu uopće ne živi.

Sad zbog toga mora vratiti 72.000 eura, reagiralo je Ministarstvo graditeljstva. Aferu je otkrio novinar 24sata.

“APN će obavijestiti banku da se radi o kršenju zakona o subvencioniranju stambenih kredita za mlade u kojem jasno stoji da je obveza prijaviti se na adresi u roku trideset dana. Banka je sukladno zakonu dužna naplatiti kredit u cijelosti, a potom u roku od 30 dana vratiti cijeli iznos subvencije APN-u, odnosno u državni proračun”, službeno su potvrdili iz Ministarstva za 24sata.

Nosić živi u očevoj vili s bazenom u Lovreću, a ne u Zagrebu. Kupila je stan u metropoli uz poticaje kako bi imala gdje biti dok ispunjava poslovne obaveze tamo.

Digla je kredit od 80.000 eura za stan od 57,4 kvadratna metra korisne površine (sa spremištem i lođom). Porezni obveznici joj plaćaju pola rate kredita već dvije godine, a plaćali bi još dvije godine da ova malverzacija nije otkrivena.

Dosad je iz proračuna za subvenciju otišlo oko 46.000 kuna. Ostatak glavnice kredita je 72.000 eura. Sada će joj odjednom doći na naplatu. Ako ne plati, stan plijeni HPB koji je odobrio kredit.
Vijesti.hr
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL-Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari