VLADA DONIJELA PLAN

Hrvatska vojska zapošljava preko 1000 osoba: Otkriveno koliko je povećana naknada dragovoljnim ročnicima

Photo: Goran Kovacic/VLM/PIXSELL

Najveći dio Plana odnosi se na prijam 800 vojnika/mornara koji sklapaju ugovor o vojničkoj službi

Vlada je u četvrtak donijela Plan prijema osoblja u Hrvatsku vojsku za 2023. godinu temeljem kojeg se nastavlja proces zapošljavanja odnosno prijma vojnika, mornara, dočasnika i časnika u djelatnu vojnu službu. Prema tome će Ministarstvo obrane u Hrvatskoj vojsci 2023. godine zaposliti 1.063 osobe.

Prema pisanju MORH-a, na taj će se način osigurati popuna obrambenog sustava ciljanom brojčanom veličinom i strukturom djelatnog vojnog osoblja.

Planom za 2023. godinu definiran je prijam ukupno 1.063 osobe, dok se za 300 osoba mijenja statusna kategorija u Hrvatskoj vojsci.

Mogućnost sklapanja ugovora o službi na neodređeno vrijeme

Najveći dio Plana odnosi se na prijam 800 vojnika/mornara koji sklapaju ugovor o vojničkoj službi te imaju mogućnost sklapanja ugovora o službi na neodređeno vrijeme, nakon prvog ugovora o službi u trajanju od dvije godine.

“Od početka mandata ove Vlade rad u Hrvatskoj vojsci usmjeren je na čovjeka kao središte obrambenog sustava”, rekao je ministar Mario Banožić istaknuvši da su u posljednjih šest godina provedena velika poboljšanja u sustavu profesionalnog razvoja vojnih osoba u cilju učinkovitijega upravljanja osobljem.

“Kandidati kod prijave za vojničku službu imaju mogućnost iskazati interes za mjesto službe, odnosno rod i struku čime se omogućuje rad bliže mjestu njihova stanovanja. Također, od 25. veljače povećana je mjesečna naknada dragovoljnim ročnicima koja sada iznosi 700 eura. To je vrlo važno obzirom da je dragovoljno vojno osposobljavanje jedan od osnovnih uvjeta za prijam u djelatnu vojnu službu”, rekao je ministar.

Za provedbu ovoga Plana osigurana su sredstva u Financijskom planu Ministarstva obrane za 2023. godinu, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari