NIJE MU DOSTA SVEGA

Hrvatske ceste pronašle novo radno mjesto za bivšeg šefa Uprave Josipa Škorića

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Josip Škorić bio je jedan od najbliskijih suradnika ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića. Svoj je mandat na raspolaganje ministru dao još 28. svibnja i tvrdio da mu je dosta i da želi otići.

Bivši predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić nakon ostavke, ostaje raditi u tvrtki. Iz HC-a su za Danas.hr potvrdili da je potpisao novi Ugovor o radu za radno mjesto Savjetnik.

“Sukladno Ugovoru o radu imao je mogućnost prihvatiti novo radno mjesto unutar Hrvatskih cesta, koje mu Uprava Društva ponudi, a što je i učinio”, kažu iz HC-a.

Radi se o radnom mjestu koje je već utvrđeno internim pravilnikom te nije novo osnovano. Plaća bivšeg predsjednika Uprave za vrijeme obnašanja dužnosti iznosila je 8119,14 eura bruto, a kolika će mu biti kao savjetniku, javno nije poznato.

Podsjetimo, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić podnio ostavku iz osobnih razloga. Dok Ministarstvo prometa ne odabere nasljednika, o poslovima tvrtke brinut će članovi Uprave Alen Leverić i Željana Šikić.

Blizak ministru

Josip Škorić bio je jedan od najbliskijih suradnika ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića. Svoj je mandat na raspolaganje ministru dao još 28. svibnja i tvrdio da mu je dosta i da želi otići.

“Kad negdje provedeš toliko godina onda svakako to nije laka odluka, no nikako nije ishitrena. Više puta sam proteklih godinu dana razgovarao na tu temu, a još u svibnju sam i službeno obavijestio ministra da namjeravam ići. Ponosan sam na sve projekte koje smo proveli u ime Vlade RH, a koji su unaprijedili život građanima, a neki od njih će ostati upisani u povijest. Tvrtka je posložena i stabilna. Pred Hrvatskim cestama su novi veliki projekti i vjerujem da je sad najbolje vrijeme za nove snage”, stoji u njegovoj pisanoj oproštajnoj izjavi koju je Jutarnji list dobio iz Hrvatskih cesta.

Škorić je rođen 1964. u Osijeku gdje je i diplomirao na Građevinskom fakultetu Sveučilišta J.J. Strossmayera. U Hrvatskim cestama je još od 2005. godine kada je obnašao ulogu šefa ispostave Osijek. Nakon tri godine postaje član Uprave, obnašao je i dužnost direktora prije nego što je postao predsjednik Uprave, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari