NIJE MU DOSTA SVEGA

Hrvatske ceste pronašle novo radno mjesto za bivšeg šefa Uprave Josipa Škorića

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Josip Škorić bio je jedan od najbliskijih suradnika ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića. Svoj je mandat na raspolaganje ministru dao još 28. svibnja i tvrdio da mu je dosta i da želi otići.

Oglas

Bivši predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić nakon ostavke, ostaje raditi u tvrtki. Iz HC-a su za Danas.hr potvrdili da je potpisao novi Ugovor o radu za radno mjesto Savjetnik.

“Sukladno Ugovoru o radu imao je mogućnost prihvatiti novo radno mjesto unutar Hrvatskih cesta, koje mu Uprava Društva ponudi, a što je i učinio”, kažu iz HC-a.

Radi se o radnom mjestu koje je već utvrđeno internim pravilnikom te nije novo osnovano. Plaća bivšeg predsjednika Uprave za vrijeme obnašanja dužnosti iznosila je 8119,14 eura bruto, a kolika će mu biti kao savjetniku, javno nije poznato.

Podsjetimo, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić podnio ostavku iz osobnih razloga. Dok Ministarstvo prometa ne odabere nasljednika, o poslovima tvrtke brinut će članovi Uprave Alen Leverić i Željana Šikić.

Blizak ministru

Josip Škorić bio je jedan od najbliskijih suradnika ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića. Svoj je mandat na raspolaganje ministru dao još 28. svibnja i tvrdio da mu je dosta i da želi otići.

“Kad negdje provedeš toliko godina onda svakako to nije laka odluka, no nikako nije ishitrena. Više puta sam proteklih godinu dana razgovarao na tu temu, a još u svibnju sam i službeno obavijestio ministra da namjeravam ići. Ponosan sam na sve projekte koje smo proveli u ime Vlade RH, a koji su unaprijedili život građanima, a neki od njih će ostati upisani u povijest. Tvrtka je posložena i stabilna. Pred Hrvatskim cestama su novi veliki projekti i vjerujem da je sad najbolje vrijeme za nove snage”, stoji u njegovoj pisanoj oproštajnoj izjavi koju je Jutarnji list dobio iz Hrvatskih cesta.

Škorić je rođen 1964. u Osijeku gdje je i diplomirao na Građevinskom fakultetu Sveučilišta J.J. Strossmayera. U Hrvatskim cestama je još od 2005. godine kada je obnašao ulogu šefa ispostave Osijek. Nakon tri godine postaje član Uprave, obnašao je i dužnost direktora prije nego što je postao predsjednik Uprave, piše Danas.hr.

Exit mobile version