Hrvatske vode žele mu naplatiti dug za kuću i zemljište koji nisu njegovi: ‘Volio bih da me ovrše’

Umjesto odgovora Hrvatskih voda, početkom ove godine stigla mu je i nova kuverta

Splićanin se neugodno iznenadio kad je prošlo ljeto na porti tvrtke dočekala kuverta s računom od Hrvatskih voda. Adresa na koju je išao račun uopće nije bila adresa njegova stanovanja.

Još veće iznenađenje je bilo što ga je dočekala obavijest o stanju duga koji je iznosio 367,20 kuna.

“Poštovani, uvidom u Poslovne knjige Hrvatskih voda/stanje računa naknade za uređenje voda utvrđeno je da imate dospjele, a neplaćene naknade za uređenje voda za nekretnine koje se nalaze na području općine/grada Sinja za koje nije pokrenut ovršni postupak: 1. rata 2013. 183,60 kuna dosp. 15. prosinca 2013., 2. rata 2013. 186 kuna dosp. 15. siječnja 2014. Ukupno 367,20 kuna”, stajalo je u obavijesti Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana i njihove ispostave za mali sliv Cetina.

Problem je u tome što, kako tvrdi Splićanin, nikad nije bio niti je vlasnik zemljišta niti te kuće.

Početkom godine stigla mu je nova kuverta na treću adresu

Tu je parcelu kupio otac njegovoj supruzi 1998. ili 1999. godine te tu nikad nije bilo njegovog imena u vlasničkim knjigama ili računima. Supruga je parcelu ustupila majci, a ona svom sinu, ili ženinom bratu.

Poslao je i odgovor Hrvatskim vodama te dao do znanja da na toj adresi nikad nije stanovao. Pretpostavlja da je ta pošta došla do njega tako da su podstanari koji danas žive tamo, kad su vidjeli njegovo ime, donijeli kuvertu u Split i ostavili je na porti.

Umjesto odgovora Hrvatskih voda, početkom ove godine stigla mu je i nova kuverta. Sada na treću adresu, onu njegova prebivališta u Splitu. Uporni su u tome da naplate dug od 367,20 kuna.

“Zbog tih 300 i nešto kuna, da budemo jasni, ja neću propasti, ali hoću da se zna kako država i njezine firme rade. Hvale se e-zemljišnikom, e-katastrom, a ne mogu ustanoviti tko je vlasnik. Ne bih se iznenadio da je njihov kontrolor od neke babe na ulici čuo da je vlasnik “onaj što ima firmu u Splitu” i da su na osnovi toga napisali rješenje o nepostojećem dugu, i još prijete ovrhom, iako sam ih jasno upozorio”, objasnio je Splićanin za Slobodnu Dalmaciju.

Za taj je račun nastupila i zastara od šest godina. Odlučan je da neće platiti ni lipe na račun Hrvatskih voda.

“Volio bih da me ovrše, uzmu mi novac s računa, ali će tada sigurno cijeli slučaj završiti na sudu. Ne treba biti puno pametan pa znati da će mi ne samo vratiti uzeto, već i platiti kamate, sudske troškove. Jednom treba reći ‘dosta’ ovakvoj praksi. Tko zna koliko je ljudi prije mene već oštećeno na isti način”, zaključio je Splićanin.

Vijesti.hr

Foto: Borna Filić/Pixsell/Ilustracija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari