VAŠ DAR ZA PRAVU STVAR

Hrvatski Crveni križ pomaže najugroženijima: Podijelit će 31 tisuću paketa hrane obiteljima diljem Hrvatske

Foto: Hrvatski Crveni križ

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je projekt pod nazivom ‘Pomoć socijalno ugroženim kućanstvima za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa (COVID-19) u Hrvatskoj’ u sklopu kojeg će socijalno ugroženim kućanstvima diljem Hrvatske podijeliti 31 tisuću paketa hrane Vaš dar za pravu stvar.

Projekt su pokrenuli, kažu iz Crvenog križa, kako bi se odgovorilo na izazove s kojima se suočavaju najugroženiji građani zbog širenja zaraze koronavirusom koja je uvelike promijenila životne navike građana i uobičajeni društveni kontakt.

Kako bi se očuvalo zdravlje građana za vrijeme pandemije, mjere poput ograničenja kretanja, socijalne distance i sl. mogu imati negativne posljedice na svakodnevni život i izmijeniti uobičajene metode nabave hrane i ostalih životnih potrepština, a upravo zbog toga kućanstva čiji članovi pripadaju socijalno ugroženim skupinama našla su se u posebno teškim okolnostima i u riziku od siromaštva.

“Teško vrijeme u kojem živimo, još je teže za socijalno najugroženije građane. Kao i u brojnim situacijama ranije, pomoć koju pružamo našim najranjivijim sugrađanima nije samo pomoć u hrani već i poruka da nisu sami. Upravo ovakvim projektima i dalje ćemo pojačano raditi na ublažavanju socijalnih posljedica krize uzrokovane koronavirusom”, izjavio je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Projekt traje od 14. do 30. rujna i za to će vrijeme društva Hrvatskog Crvenog križa podijeliti čak 31 tisuću paketa hrane svim kućanstvima u kojima žive najranjiviji članovi društva.

Hrvatski Crveni križ ovu akciju provodi u partnerstvu s tvrtkama Zagrebačka banka, Podravka, Toyota Hrvatska, Ledo, Tele 2 i brojnim drugima.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari