KAKO JE TEK NAMA DOMAĆIMA

Hrvatski Jadran probio budžet njemačkih turista. Postaje li Hrvatska strancima preskupa za odmor?

Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

U svom istraživanju navode da je Hrvatska već 10 godina preskupa. Pobrojali su još neke Nijemcima popularne destinacije gdje je odmor poskupio pa predlažu alternative

Njemački RTL je proveo istraživanje te pronašao alternative za popularna odredišta među kojima je i Hrvatska.

Pa tako smatraju kako je isplativije otići na odmor na Maltu nego u Mallorcu. Jednako tako, kao alternativu skupoj Toscani predlažu odmor u Rivieri di Ponente.

Dodaju i kako je Hrvatska već 10 godina Nijemcima preskupa. Kao alternativu nude Albaniju. “Prije desetak godina Hrvatska je bila više insajder tip i, prije svega, prava jeftina turistička destinacija. Ali to se iz temelja promijenilo. Upravo je sjeverna Istra već nekoliko godina iznimno popularna među njemačkim izletnicima. U skladu s potražnjom, ali i zbog promjene valute, cijene su u posljednje vrijeme jako porasle. U ljeto 2023. izletnici su ponekad morali platiti i 50 posto više za isti smještaj nego prethodne godine. Da će cijene opet pasti ovog ljeta? Malo vjerojatno”, navode Nijemci, a prenosi Fenix magazin.

Zato predlažu albansku Vloru umjesto mjesto hrvatske Istre. “Ipak, jeftiniju alternativu možete pronaći u susjednoj državi Albaniji! Svugdje je jeftino, pogotovo u usporedbi s drugim mediteranskim zemljama – posebno je lijepa regija Vlora. Njezin sjeverni dio izlazi na Jadransko more, a južni je poznatiji kao Albanska rivijera. Turizam cvjeta osobito duž obale i u blizini većih gradova kao što je Saranda. I u jedno možete biti sigurni: odmor ovdje, baš kao i ostale mogućnosti, barem je jednako lijep – ali će vam novčanik biti zahvalan”, zaključuju Nijemci, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari