SKUPLJAJU POTPISE

Hrvatski suverenisti u borbi protiv pobačaja; Zekanović objavio anketu o abortusu, tviteraši ga ismijali

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski suverenisti počeli su u ponedjeljak u Saboru prikupljati potpise zastupnika kako bi se nakon dvije godine čekanja raspravio njihov prijedlog Zakona o zaštiti života koji definira da ljudski život počinje u trenutku začeća.

Pobačaj bi, prema njihovom prijedlogu, bio moguć samo u slučaju kada je trudnoćom ugrožen život trudnice, uz naglasak na edukaciji, savjetovanju i prevenciji. Da bi im prijedlog došao na dnevni red suverenistima treba 30 potpisa. Pokušali su isto i u prošlom sazivu, no tada su ih skupili tek – sedam. S obzirom da ih sada sedam već imaju, nadaju se da će ih ovaj put biti više, pišu Vijesti.hr

Zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović u ponedjeljak je na svojem Twitteru objavio anketu u kojoj je svoje pratitelje pitao jesu li za pobačaj ili mu se protive.

Anketa je u vrijeme pisanja ovog teksta prikupila nešto manje od 1600 glasova, no ideju suverenista tviteraši su pokopali! Čak 82,4 posto glasalo je za abortus.

Hrvatski suverenisti smatraju da o tome kada počinje život treba odlučiti Sabor.

Aktualni zakon je iz 1978. godine zbog čega je Ustavni sud 2017. naložio Saboru da u roku od dvije godine donese novi zakon, a Hrvatski suverenisti podsjećaju da njihov prijedlog čeka na raspravu još od ožujka 2019. Pravo na pobačaj je vrući krumpir koji niti jedna vlada ne želi uzeti u svoje ruke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari