HSS: Vlada lažira podatke o smanjenju državne birokracije

HSS je u srijedu prozvao Vladu zbog, kako tvrde, podvaljivanja podataka o smanjenju državne birokracije.

„Objavite podatke o broju isplaćenih plaća u ministarstvima, agencijama, ustanovama i državnim poduzećima na dan kad ste preuzeli upravljanje državom i na današnji dan“, pozivaju vladajuće u priopćenju HSS-ovci optužujući ih da su povećali broj ministarstava s 15 na 20 kako bi “namirili gladna usta koalicijskih partnera” dok, primjerice, Austrija ima 12 ministarstava.

HSS tvrdi da je značajno poraslo zapošljavanje u državnim agencijama, među kojima je preko 190 novozaposlenih u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, te u državnim tvrtkama i ustanovama gdje je, primjerice, preko 100 novozaposlenih u Hrvatskim vodama.

U Ministarstvu turizma Vlada je zatekla oko 90 zaposlenih, a sada ih ima 156. Kojom to matematikom prikazuju smanjenje za 6 umjesto povećanje za 66, pitaju HSS-ovci.

HSS od Vlade traži objavu točnog broja agencija, državnih poduzeća, ustanova i ministarstava s brojem isplaćenih plaća na dan kada su preuzeli upravljanje državom i na današnji dan.

Samo na temelju usporedbe broja isplaćenih plaća vidjet će se stvarno stanje, a ako Vlada ne obmanjuje javnost, objavit će podatke na taj način, poručuju iz te stranke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari