Huawei se oglasio! Evo što čeka korisnike njegovih mobitela

Google je obustavio poslovanje s kineskim tehnološkim divom Huawei (OVDJE) potvrdio je Lu Kang, glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova, na redovitoj tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak

Googleov prekid suradnje s Huaweijem ostavio je podosta nepoznanica, ali ono što se zna jest da postojeći korisnici neće patiti, a za dodatno umirenje situacije pobrinuo se priopćenjem za javnost i kineski gigant.

“Naš doprinos Android mobilnom operativnom sustavu širom svijeta je značajan i kao jedan od ključnih Googleovih partnera blisko smo surađivali s njegovom platformom, koju i sami koristimo. Sve s ciljem razvijanja ekosustava koji će biti na korist kako korisnicima, tako i industriji”, stoji u početku Huaweijeva priopćenja, koje se nastavlja:

“Nastavit ćemo pružati sigurnosna ažuriranja kao i usluge nakon prodaje svim korisnicima Huawei i Honor pametnih telefona i tableta. To se odnosi na sve koji su prodani i koji su već u prodaji diljem svijeta. Nastavit ćemo graditi siguran i održiv ekosustav kako bismo omogućili najbolje iskustvo korisnicima.”

Dakle, problema zasad ne bi trebalo biti, kako je i prije navedeno. Uostalom, Google se također oglasio i naveo da će biti upravo tako, svi postojeći Huawei mobilni uređaji ostat će netaknuti novim odredbama.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari