NOVE UPUTE

HZJZ prepravio preporuke o postupanju s učenicima na koje se sumnja da su pozitivni

Foto: Pixsell

‘Revidirana odluka je već na webu HZJZ-a’, kazao je Capak

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak osvrnuo se i na nove upute HZJZ-a, pogotovo u onom dijelu koji se tiče testiranja djece.

“Htjeli smo podsjetiti da djeca koja se vraćaju u školu i vrtiće, a imaju simptome koji bi mogli biti od covida, trebaju testirati. Revidirana odluka je već na webu HZJZ-a”, kazao je Capak.

Podsjećamo, u prvoj verziji uputa HZJZ-a, pisalo je:

“Uzimajući u obzir da je od drugog tjedna školske godine zabilježen veći udio novozaraženih u dobi 10-19 godina od uobičajenog, svaki učenik koji je izostao iz škole zbog bolesti pa i kada se primarno ne sumnja na covid-19 (kod sumnje na običnu prehladu i običnu virozu, sumnje na alergiju, gastrointestinalne smetnje, upala uha ili bol u uhu, upala sinusa, bol u trbuhu, grlobolja, glavobolja, umor, pospanost, loše osjećanje, tek blago povišena tjelesna temperatura i sl.) treba se testirati te se može vratiti u školu nakon zaprimanja negativnog nalaza ili nakon preboljenja covid-19 što je najranije 10 dana od početka bolesti”, piše u uputama.

Više pročitajte OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari