ZA RAVNATELJA SAMO NAJBOLJE

HZZO nabavio limuzinu za 220 tisuća kuna za obilazak terena, koristit će je HDZ-ov ravnatelj

Foto: Patrik Macek/ Igor Soban/PIXSELL

‘Ističemo da niti jedno službeno vozilo nije nabavljeno posebno ili isključivo za obavljanje poslova ravnatelja’, poručili su iz HZZO-a

Ravnatelj HZZO-a Lucijan Vukelić (HDZ) kupio luksuzni novi automobil za potrebe obavljanja dužnosti. Pritom je na raspolaganju imao auto star dvije godine, piše Index.

Spomenuti portal se obratio HZZO-u s upitom. Pitali su ih koji automobil koristi ravnatelj Vukelić i zašto je nabavljeno novo vozilo te po kojoj cijeni.

Iz HZZO-a su im odgovorili da su službena vozila nabavljena radi redovitog obavljanja poslova HZZO-a.

“Ističemo da niti jedno službeno vozilo nije nabavljeno posebno ili isključivo za obavljanje poslova ravnatelja”, poručili su iz HZZO-a.

Kažu da HZZO posluje na više od 130 lokacija na području Republike Hrvatske te je radi nesmetanog obavljanja redovnih poslova nužan obilazak navedenih lokacija radi usklađivanja rada svih organizacijskih jedinica HZZO-a. Nadalje, HZZO na više lokacija trenutno radi na projektima na kojima se obnavljaju poslovni objekti te se obavljaju građevinski radovi za koje se također koriste navedena vozila.

Što se tiče nabavljenog vozila, HZZO je: “2021. godine raspisao natječaj za nabavu novog službenog vozila budući da je postojeće vozilo VW PASSAT, proizvedeno 2008. godine, s ukupnom prijeđenom kilometražom 298.173 km, predviđeno za rashod, a sve uslijed neisplativosti daljnjeg održavanja i sigurnosti korištenja”.

“U travnju 2022.godine isporučeno je vozilo Peugeot 508 ponuđača AUTO GRIFON, po ukupnoj cijeni 219.223,00 kuna”, navode iz HZZO-a.

Limuzina za ravnatelja

Peugeot 508 je na službenim stranicama proizvođača predstavljen kao “radikalna limuzina”.

“Niskih i dinamičnih silueta, agresivnog prednjeg dijela te snažnog i oštrog stila, nova limuzina visoke klase PEUGEOT 508 uvod je u novi naraštaj sportskog duha i elegancije. Njezine fino izvedene linije, profinjena prednja maska i novi svjetlosni potpis pridonose njezinom profinjenom, odvažnom i inovativnom stilu”, piše na službenim stranicama Peugeota.

Što se tiče dvije godine starog vozila, iz HZZO-a su odgovorili da je riječ o Renaultu Talismanu, nabavljenom 2019. godine zbog isteka leasinga prethodnog vozila i dodaju da je nabavljen od ponuđača RB AUTO po ukupnoj cijeni od 213.579,71 kuna.

“Oba službena vozila trenutno se nalaze u Zagrebu te se, kako smo prethodno naveli, koriste za potrebe redovnog poslovanja, što uključuje i prijevoz ravnatelja i suradnika radi obavljanja različitih poslova u okviru svojih dužnosti i ovlasti”, kažu iz HZZO-a.

Inače, ravnatelj HZZO-a Lucijan Vukelić je HDZ-ov kadar iz Rijeke. Rođen je 1963., medicinu je završio u Rijeci, a u Zagrebu je specijalizirao ortopediju.

Bio je predsjednik gradskog odbora HDZ-a u Rijeci i zastupnik u 8. sazivu Sabora, a v.d. ravnatelja HZZO-a postao je 2017., a godinu dana kasnije imenovan je ravnateljem, prenosi RTL.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views