NOVA TRAGIKOMEDIJA

Kondukter nije došao na posao pa HŽ-ov vlak nije krenuo. “Sve je prema pravilima”

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Isto tako postavlja se pitanje jesu li putnici koji su čekali vlak na preostalim stanicama bili obaviješteni da neće doći do Splita

Ponovno skandal u Hrvatskim željeznicama, ali ovoga puta nije do samog prijevoznog sredstva.

Naime, redakciji Šibenski javila se Šibenčanka koja je inače redovna putnica na relaciji Šibenik-Perković-Split. Kako kaže na vlak prema Perkoviću sjela je u 4:47, a vlak prema voznom redu HŽ-a kreće šest minuta kasnije.

U Perković nikada nije stigla jer vlak sa šibenskog kolodvora nije krenuo radi bizarnog razloga, a to je da kondukter nije došao na posao, a prema priopćenju glasnogovornice Uprave HŽ-a, Ivane Čubelić vlakovi u kojima nema konduktera ne mogu se pustiti u promet.

“Svako jutro putujem vlakom na posao iz Šibenika, a jučer sam radila na daljinu, imam tu mogućnost. U vlaku smo bile jedna studentica i ja, inače je najviše osam putnika na toj relaciji” kaže čitateljica.

“Kondukter koji je trebao pratiti ranojutarnje vlakove iz osobnih razloga nije došao na smjenu na vrijeme”, stoji u priopćenju.

Isto tako postavlja se pitanje jesu li putnici koji su čekali vlak na preostalim stanicama bili obaviješteni da neće doći do Splita.

Za Split iz Perkovića prije sedam ujutro voze dva vlaka, jedan u 5.25h, a drugi u 6.20h te stoga nitko tko se odlučio na vlak nije uspio doći do Splita.

Iz Sindikata prometnika vlakova Hrvatske kažu da nije dobro i kada samo jedan putnik ne stigne doći na svoje odredište, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari