TESTIRANJE NA PODRUČJU ŽUPANIJE

I NA OTOCIMA Širom PGŽ omogućeno testiranje građana i turista na koronavirus

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

S obzirom na znatno povećane potrebe i zahtjeve za PCR testiranjima na COVID-19 kao posljedicu propisa pojedinih država u koje se iz Hrvatske vraćaju turisti ili u koje putuju hrvatski državljani, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ privremeno je povećalo i proširio kapacitete za uzorkovanje i testiranje.

Sjedište Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Krešimirova 52a, Rijeka, tel: 051/554-803

  • uzimanje uzoraka vrši se od ponedjeljka do subote, od 8,30 do 16,00 sati ispred glavnog ulaza u sjedište NZZJZ PGŽ.
  • zahtjev za testiranje dostavlja se na e-mail: narucivanje@zzjzpgz.hr najmanje 1 dan prije planiranog uzimanja uzorka. Zahtjev sadržava osobne podatke, kontakt br. telefona i datum za kada je potreban nalaz. Operater centra za naručivanje kontaktira naručitelja usluge koji uplati iznos za testiranje, dostavi potpisanu privolu za testiranje i dostavu nalaza na određeni e-mail te dogovori točno vrijeme i mjesto uzimanja uzorka.
  • iznimno je moguće doći bez prethodne najave u Zavod u sjedištu u vrijeme uzimanja uzoraka, a tada se naplata i potpisivanje privole vrši na licu mjesta prije uzimanja uzorka.

 

Ispostava Mali Lošinj, Dominika Skopinića 4, Mali Lošinj,  tel: 051/233-574
senka.stojanovic@zzjzpgz.hr

  • Uzimanje uzoraka vrši se od ponedjeljka do petka, od 7,00 do 11,00; poželjna je najava radi naručivanja na navedeni broj telefona.

Ispostava Cres, Turion 26, Cres, tel: 051/572-218
epid.cres@zzjzpgz.hr

  • Uzimanje uzoraka vrši se od ponedjeljka do petka, od 8,00 do 11,00; poželjna je najava radi naručivanja na navedeni broj telefona.

Ispostava Rab, Palit 143a, Rab,  tel: 051/776-924
epidemiologija.rab@zzjzpgz.hr

  • Uzimanje uzoraka vrši se od ponedjeljka do petka, od 8,00 do 11,00; poželjna je najava radi naručivanja na navedeni broj telefona.

Ispostava Krk, Vinogradska 2b, Krk,  tel: 051/221-955 
epidemiologija.krk@zzjzpgz.hr

  • Uzimanje uzoraka vrši se od ponedjeljka do petka, od 8,00 do 11,00; poželjna je najava radi naručivanja na navedeni broj telefona.

 

U svim ispostavama naplata uzorkovanja i potpisivanje privole za dostavu nalaza e-mailom vrši se na licu mjesta prije uzimanja uzorka, dok se nalazi dostavljaju mailom (stranka navede u pisanoj privoli svoju točnu e-mail adresu) ili osobno u Ispostavi. Cijena PCR (3 gena) testiranja je 698,21 kn.

Nalaz se dostavlja e-mailom jedan dan po uzetom uzorku, a iznimno je moguće podići nalaz i u radno vrijeme ili po dogovoru u prostorijama Ispostave ili NZZJZ PGŽ u sjedištu u Rijeci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari