'TO BAŠ I NIJE DIPLOMATSKI'

I Nijemci se raspisali o ‘fatalnom poljupcu’ Grlića Radmana: Bearbock je ‘žrtva’, a većini je ‘neugodno za gledati’

Kölner Stadt-Anzeiger kazao je da je njemačka ministrica bila neugodno iznenađena nametljivim poljupcem, ali i da se u Hrvatskoj Radman našao na udaru kritika

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman prilikom zajedničkog fotografiranja pokušao je poljubiti njemačku ministricu vanjskih poslova Annalenu Baerbock. Sve se dogodilo na konferenciji o jačanju i proširenju Europske unije u Berlinu. Hrvatski ministar pružio je ruku kolegici iz njemačke, a kada ju je pokušao poljubiti ona se neugodno izmaknula.

I njemački mediji, kako prenosi 24 sata, raspisali su se o ministrovom potezu, a poznati Bild smatra da “To baš i nije diplomatski”. Pitaju se je li možda do neuspješnog poljupca došlo jer je Grlić Radman htio na brzinu pozdraviti ministricu koja se još uvijek nije oglasila.

Bavarske novine Merkur pisale su da je Baerbock “žrtva poljupca”, dok je hrvatski ministar prilično invazivan. I Stuttgarter Zeitung pisao je o “nezgodnom trenutku”, kao i kako je potez Grlića Radmana izazvao bijes na internetu.

U Focusu, pak, stoji da je Baerbock iznenađena nametljivim poljupcem, a u Tagesschau su opširno opisali nastalu situaciju u Berlinu. “Neugodno je za gledati“, pisali su, “na društvenim mrežama, kojima se snimka munjevito proširila, mnogi su ogorčeno reagirali na ovakvo ponašanje.”

Kölner Stadt-Anzeiger kazao je da je njemačka ministrica bila neugodno iznenađena nametljivim poljupcem, ali i da se u Hrvatskoj Radman našao na udaru kritika.

U Bildu su se prisjetili kada je na Svjetskom nogometnom prvenstvu za žene bivši predsjednik španjolskog saveza Luis Rubiales poljubio španjolsku igračicu Jennifer Hermoso u usta koja je kasnije priznala da ona to nije htjela.

“Morate samo zamisliti da je Angela Merkel tako poljubila Philippa Lahma 2014. godine”, kazala je tada Baerbock, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari