U TIJEKU I KONTRAPROSVJED

Galerija | I ove subote molitelji na trgovima: Krunice u rukama, šalovi oko vrata. Pojavio se i Pernar ali i kontra prosvjednici

Prva je subota u mjesecu, a muškarci na trgovima diljem Hrvatske mole krunicu. Opet su im se pridružili i kontra prosvjednici s transparentom ‘slobodne i pravedne’

Na Trgu bana Josipa Jelačića i ove subote muškarci mole krunicu.

Okupljanje je počelo iza 8 sati, a mole za, kako kažu organizatori, domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, za muškarce da postanu duhovni autoriteti u obitelji, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, prestanak pobačaja.

Dio je to svjetske molitve krunice koja će se moliti i u drugim našim gradovima – Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Šibeniku, Splitu, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru.

Nasuprot moliteljima počeo je i kontraprosvjed te se uz molitvu čuje glasni bubnjevi prosvjednika. Okupio se veći broj ljudi s transparentima “slobodne i pravedne”, kao i transparentom koji govori da je “u Hrvatskoj ubijeno 400 žena u posljednjih 20 godina, a za sigurne kuće nema novaca”.

Među kontraprosvjednicima su Predrag Fred Matić, Ivan Račan, Joško Klisović.

Prosvjednici su moliteljima poručili “muževni budite i dalje klečite, onda bez žena ‘uživajte'”, a istaknuli su i transparent “feminizam ispred Biblije”.

Na Trg je stigao i Ivan Pernar koji je za ovu priliku obukao majcu na kojoj je prekrižena glava zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, piše RTL Danas.hr.

POGLEDAJTE VIDEO: Prva je subota u mjesecu: Molitelji se opet okupili na Trgu bana Jelačića

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari