Ima rok do ponedjeljka: Bernardiću nude siguran ulazak u EP ako odstupi s čela stranke?

Foto: Ilustracija (Nel Pavletić/Pixsell)

Čini se da ‘lomljenje’ Bernardića ipak ide ka njegovu samovoljnom povlačenju kroz razumni rok

Neformalno Predsjedništvo SDP-a koje će se u nedjelju ponovno sastati, dalo je rok Davoru Bernardiću da do ponedjeljka razmisli o tome je li ipak spreman dati ostavku. Ako se to ne dogodi, Predsjedništvo bi moglo glasati o podršci Bernardiću.

Moguće je, piše Novi list, da će Bernardić, ako pristane, tome pribjeći tek nakon nekoliko tjedana, možda i dva-tri mjeseca da mu se omogući da časno odstupi.

Kako stvari stoje, čini se da lomljenje Bernardića ipak ide ka njegovu samovoljnom povlačenju kroz razumni rok, a kao supstitucija ponuđeno mu je prvo mjesto na listi za Europski parlament na izborima iduće godine. Sve ovo Zlatko Komadina je jučer praktički potvrdio medijima, rekavši u jednom intervjuu po prvi puta otvoreno da se razmatraju sve opcije Bernardićeva odlaska.

Kako se saznaje, najveći pritisak na Bernardića na tom sastanku su vršili Rajko Ostojić, Ivo Jelušić i Franko Vidović, dok su u njegovu obranu stali Nenad Livun i Fred Matić, za kojega se tumači da »vojnički« uvijek brani slabije, a šef SDP-a to trenutno jest.

Kako se saznaje, Bernardić će u najmanju ruku odustati od ideje da bude predsjednik kluba (što se i podrazumijeva ponudi li ostavku na mjesto predsjednika kroz razumni rok), a u tom slučaju ni zastupnici-pučisti više ne bi imali razlog da se bune, pa bi vjerojatno klub nastavio voditi Arsen Bauk. Ako Bernardić ipak odbije odstupiti, mogao bi isključiti svih 22 pobunjenih zastupnik, piše Novi list.
Vijesti.hr
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari