Niz potresa na šibenskom području: ‘Majko mila, probudila sam se od tutnjave i straha!’

Dva su potresa zatresla Šibenik i njegovo šire područje u noći s petka na subotu

Dva potresa na šibenskom području uznemirili su građane. Naime, prvo su u 1:48 seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili umjeren potres s epicentrom 10 km zapadno-sjeverozapadno od Šibenika. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem šibenskom području, izvijestila je Seizmološka služba, javlja ŠibenikIN.

Zatim su u 5:09 seizmografi zabilježili jak potres s epicentrom 10 km sjeverozapadno od Šibenika kod Zatona. Magnituda tog potresa iznosila je 4.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio V-VI stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem šibenskom području.

“Majko mila, probudila sam se od tutnjave i straha! Imala sam osjećaj da mi je epicentar ispod kreveta. Tresli su mi se zidovi, prozor, odsjekle su mi se noge, trajalo je par sekundi, ali djelovalo je kao da su minute u pitanju. Cijela obitelj mi se probudila i susjedi, ljudi su počeli izlaziti na balkone i gledati što se dešava. Potresi su se zaredali u zadnje vrijeme, ovo nije normalno”, kazala je za ŠibenikIN čitateljica iz Vodica.

“Dobro je zaljuljalo i zatreslo u centru grada Šibenik i kalelargu”, komentar je jednog Šibenčanina na Facebooku, a prema komentarima potres se osjetio diljem županije, od Murtera do Kistanja.

https://www.facebook.com/meteosibenik/posts/2279735985401703

Vijesti.hr
Foto: Facebook / Šibenik Meteo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari