INES STRENJA LINIĆ U NU2: Vrata u pregovorima otvorena su i trećoj strani

“Mislim da ćemo u utorak imati mandatara. Nikakve podjele, nikakvih imena u pregovorima s koalicijama nije bilo. Most je ostao dosljedsn. Očekivali smo da će obje strane potpisati ono na što su prethodno pristale, ali to se nije dogodilo. SDP je još prije odustao pa se predomislio, a HDZ je mišljenje promijenio jučer. Očekujemo još neke promjene”, izjavila je u emisiji Nedjeljom u dva saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić.

Kao što smo SDP-u ostavili otvorena vrata, sada su ta vrata otvorena i trećoj strani (op.a. HDZ), dodala je. Uvrede koje su članovi Mosta primali proteklih tjedana ne smiju i nisu bile prepreka suradnji u formiranju vlasti i preuzimanju odgovornosti, istaknula je. Kazala je da i MOST i SDP žele da Petrov bude premijer – Pričali smo s nekoliko stručnjaka, ali mislim da će premijer biti Petrov, poručila je.

Na upit zanima li je pozicija u vladi, kazala je: Nikad ne reci nikad. Ali ipak smatra kako je njezino mjesto u Saboru. Kazala je kako je dosadašnja Vlada zemlju mogla voditi bolje, ali ne misli da je, kako neki kažu – zemlju odvela u propast.

Na pitanje zašto Most nije saslušao Dragu Prgometa nakon njegovog sastanka sa Zoranom Milanovićem odgovorila je kako je Prgometovo ponašanje neprihvatljivo. Kazala je kako su ga kontaktirali telefonom, ali on u tom slučaju nije vidio nikakav problem. Smatra kako u Mostu nema mjesta nekome tko je ‘privatno i na svoju ruku’ nešto dogovarao.

Potvrdno je odgovorila na pitanje – jesu li branitelji u Savskoj instrumentalizirani? Pri tome misli na vođe braniteljskih udruga koje su, kako je rekla – vrlo dobro plaćene. U tom kontekstvu spomenula je Đuru Glogoškog.
(hrt.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari