'MORAT ĆU POSKUPITI'

Video | Inspektori upali u frizerski salon Ivice: ‘Sad moram dokazati da sam zaokružio cijene na niže. To je, očito, isto prekršaj’

U tri dana su obavili više od 500 nadzora i utvrdili da su cijene neopravdano dizane u 15 do čak 30 posto slučajeva. Više u video prilogu!

Nema županije u kojoj ne češljaju porezni inspektori tražeći lovce u mutnom, javlja Danas.hr RTL-a. U tri dana su obavili više od 500 nadzora i utvrdili da su cijene neopravdano dizane u 15 do čak 30 posto slučajeva.

Dvjesto dežurnih inspektora i dalje češlja kafiće, pekarnice, teretane, trgovine, parkinge – ukratko – sve gdje se vrti novac. Bili su i frizerskom salonu Ivice Zanettija koji je s papirima već došao nedaleko od zgrade inspektorata.

“Sad moram dokazati inspektoratu da sam zaokružio cijene na niže, a to je očito isto prekršaj. Morat ću poskupiti tih 2 i pol kune”, kaže predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Ivica Zanetti.

Predsjednik Trgovaca HUP-a kaže da je činjenica da su svi inputi više-manje rasli, no promjena cijna nije se dogodila preko noći.

Do 20 eura skuplje

Građani s druge strane misle da je zaokruživanja bilo.

“Po velikoj nabavi, 15-20 eura bi sigurno moglo ići gore“, kazao je jedan građanin.

Inspekcija bi trebala izvijestiti jesu li cijene digli opravdano. Do sada su kazali da su u prva tri dana ove godine obavili 500 nadzora.

Također, kazali su da je bilo mnogo prekršaja koji se ne odnose na konverziju.

Zanetti pak smatra da su uslužne djelatnosti u Hrvatskoj podcijenjene. Trgovci najavljuju sastanak jer su dobavljači najavili poskupljenje cijena. Zbog nepoštene poslovne prakse, kazne mogu biti jako velike, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari