NEVJEROJATAN SLUČAJ

Skandal u policijskim redovima: Mladi hrvatski policajac otišao u vojsku Srbije

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Gotovo nevjerojatna priča dolazi iz Postaje granične policije Tovarnik, gdje je mladi policajac htio otići u vojsku Srbije bez da itko zna. Cijeli slučaj su za Danas.hr potvrdili iz policije te kažu da je udaljenje iz službe bilo ‘nužno’

Mladi 21-godišnji hrvatski policajac, nakon par godina službe u Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj rješenjem od 7. studenog 2022. godine udaljen je iz službe, a kako kažu iz policije “teško je naštetio interesima službe i njenom ugledu”.

Policajac je, kako su nam potvrdili u policiji, na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske, “radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, bez da je o tome obavijestio svog neposredno nadređenog rukovoditelja”.

Mladi 21-godišnji policajac neslužbeno doznajemo ima dvojno državljanstvo, a pozvan je pismenim putem na regrutaciju i mobilizaciju u vojarnu u Sremskoj Mitrovici.

“Policijski službenik je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu, a time je dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe”, govore iz PU vukovarsko-srijemske i dodaju:

“Trenutačno udaljenje iz službe, koje je realizirano još 7. studenog, bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posljedice povrede koja mu se stavlja na teret, nespojivi sa službom koju obavlja dok traje postupak”, kažu.

Navodno ovo nije izolirani slučaj, u vojsku u Srbiju prema nepotvrđenim informacijama od policije pozvano je još najmanje 15 hrvatskih policajca, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari