APELIRA NA KOLEGE

IPAK NIŠTA OD PROSLAVA NOVE U HOTELIMA? Šefica udruge hotelijera je jasna: ‘Takvo slavlje Stožer ne dopušta’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

‘Situacija nikome ne odgovara, ali je bitno pridržavati se mjera i pokušati planirati turističku sezonu 2021.’

Premda epidemiološka situacija u Hrvatskoj nije niti malo povoljna, domaći hotelijeri nisu odustali od organizacije dočeka Nove godine koji uključuju i glazbeni program uživo. Naime, premda je rad kafićima i restoranima zabranjen, oni ugostiteljski objekti koji se nalaze unutar hotela mogu raditi – ali samo za goste hotela, odnosno za one koji tamo noće.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac je na sastanku Savjeta za oporavak i razvoj turizma razgovarala s hotelijerima nakon najava za proslavu Nove godine. Tema razgovora bila je pridržavanje mjera te ju je u tome podržala Josipa Jutt Ferlan, šefica Udruženja hotelijera pri HGK.

“U ovom je trenutku najvažnije da ostanemo zdravi te da ostatak godine pokušamo izgurati sabrani. Apeliram na kolege hotelijere da se pridržavaju propisanih mjera te da ih ne pokušavaju tumačiti onako kako bi njima najbolje odgovarale. Organizacija dočeka Nove godine kao i ostalih slavlja popisanih od Stožera nije dopuštena. Vjerujem da smo svi svjesni kako su ovo blagdani koje moramo provesti u miru. Situacija nikome ne odgovara, ali je bitno pridržavati se mjera i pokušati planirati turističku sezonu 2021.”, prenosi Jutarnji list apel Jutt Ferlan.

Na planove hotelijera osvrnuo se i ministar unutarnjih poslova te čelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović pa rekao da je priprema proslave Nove godine suprotna od logike koju Stožer promovira.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari