POKRIVENI TROŠOVI

ISKORISTITE PRILIKU Europska unija plaća putovanje cijelom Europom za mlade!

Foto: Pixabay

Prijaviti se mogu pojedinci ili skupine, kojima će nakon ispunjenih uvjeta prijave Europska unija pokriti cijeli trošak karte.

Europska komisija je 2018. godine osigurala 12 milijuna eura vrijedan projekt financiranja Interrail karti za mlade. Karta inače košta 510 eura (oko 3800 kuna), a prijavom na program troškovi će biti potpuno pokriveni, prenosi Studentski.hr.

Većina putovanja odvijat će se željeznicom ali moći će se koristiti i alternative kao što su autobusi i trajekti, kako bi i mladima iz udaljenih područja putovanje bilo omogućeno.

VIDEO DANA:

Prijaviti se mogu pojedinci ili grupe do pet osoba, a za grupno putovanje treba imenovati voditelja skupine.

Sudjelovati mogu mladi rođeni od 1. srpnja 2001. do 31. prosinca 2003. Drugi uvjeti su državljanstvo neke od država članica Europske unije kao i početak putovanja u jednoj od njih, poslan točan OIB ili broj putovnice u prijavi te riješen kviz. U grupama, kviz treba riješiti samo voditelj grupe.

Put se može započeti između 1. ožujka 2022. i 28. veljače 2023. u trajanju od jednog do 30 dana, pri čemu se može posjetiti od jedne do četiri europske destinacije.

Prijave počinju 26. listopada 2021. u 12 sati, a prijaviti se možete na službenim stranicama projekta.

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari