ISPOVIJEST GINEKOLOGA: ‘Matei Janković i njenoj obitelji izražavam najdublju sućut, ali ja nisam ubio njeno dijete’

‘Obavio sam taj porod prema svim bolničkim pravilima”, govori Kolak za Večernji. Priznaje da ga je taj slučaj ipak mučio i da je zbog svega proveo mnoge neprospavane noći’, rekao je u ispovijesti za Večernji list Nikola Kolak, ginekolog

Matei Janković i njezinoj obitelji izražavam najdublju sućut, ali ja nisam ubio njezino dijete, rekao je u ispovijesti za Večernji list Nikola Kolak, ginekolog kojeg 24-godišnja Matea Janković optužuje za smrt svog djeteta pri porođaju 30. siječnja ove godine u vinkovačkoj bolnici.

“Obavio sam taj porod prema svim bolničkim pravilima”, govori Kolak za Večernji. Priznaje da ga je taj slučaj ipak mučio i da je zbog svega proveo mnoge neprospavane noći. Pokušao je čak analizirati što bi bilo da je povukao neke drugačije poteze. Kolak je, inače, od tragičnog događaja na bolovanju.

Podsjetimo, inspekcija Ministarstva zdravlja je na osnovu svih izjava i medicinske dokumentacije utvrdila da je zbog neadekvatnog vođenja i praćenja porođaja nije prepoznata fetalna patnja te da porođaj nije vođen prema pravilima. Matea tvrdi da je liječnik odbio napraviti carski rez iako je bilo jasno da se dijete muči, što su pokazivali i podaci s CTG uređaja. Predmet je proslijeđen DORH-u. No, liječnik se s nalazom inspekcije ne slaže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari