Ispovijest pretučene djevojke: ‘Nisu imali milost ni prema meni, divljački su me šutali na tlu’

Foto: Ilustracija

Od težeg stradavanja spasio ih je jedan taksist koji je htio ostati anoniman

U Supetru na Braču se u noći sa subote na nedjelju dogodio nasilan napad u kojem je sudjelovalo dvadesetak osoba. Za žrtve su izabrali pet sezonskih radnika, među kojima je bila i jedna djevojka.

“Tog kolegu na kojeg sam se bacila nastavili su tući nogama. Nisu imali milosti ni prema meni, divljački su me šutali na tlu”, ispričala je nesretna djevojka za 24sata.

Njoj su liječnici previli ruku, a kao i njezini kolege, zadobila je modrice po cijelom tijelu. Najteže je stradao jedan Bračanin koji je ujedno i vatrogasac. Njemu je slomljen nos na čak četiri mjesta. Iako je policija protiv dva mladića podigla oputžne prijedloge, ostali napadači su slobodni jer ipak ih je bilo dvadesetak.

Spasio ih je taksist

“Cipelarili su nas desetak minuta, dok nije naletio taksist koji nas je spasio”, kazao je pretučeni vatrogasac.

Cijeli Supetar je u šoku, a mještani su u najmanju ruku zgroženi napadom na sezonske radnike, i to usred turističke sezone i uz povike: “Ubij Srbina!”.

“Na Braču se u subotu igrao Torcida kup i mi smo na putu kući prošli pored pekarnice koje su u blizine prostorije Torcide u Supetru. A kad su nas nakon 200 metara zaskočili, samo su vikali: ‘Tko je od vas Srbin’ i ‘Ubij Srbina'”, ispričao je brački vatrogasac, kojemu su slomili nos, za 24sata.

Nisu se uspjeli ni snaći

Oni se nisu uspjeli ni snaći, a već su ih okružili napadači kojih je bilo u puno većem broju.

“Vraćali smo se iz izlaska i preko rive krenuli prema našem smještaju. Prošli smo pored pekarnice i vidjeli grupu od dvadesetak ljudi kako sjede za stolovima obližnjeg kafića. Nismo uopće pričali s njima, jedino sam ja upitala kolegu hoće li pojesti što iz pekarnice. On je odgovorio da neće i nastavili smo dalje”, rekla je napadnuta djevojka pa nastavila:

“Kad smo prošli još nekih stotinjak metara i skoro već došli do smještaja, netko je iza ugla povikao: ‘Srbine!’. Okružili su nas i počeli ispitivati: ‘Tko je ovdje Srbin, tko je Srbin?’. Nitko u šoku nije rekao ni riječi, a onda je počelo. Udarali su ih sa svih strana, jednog su kolegu pokušali udariti bocom u glavu. Nisu ga pogodili, ali onda su ih oborili na tlo i cipelarili. Jedan od kolega je pokušao pobjeći, ali brzo su ga sustigli te pretukli i njega”, rekla je napadnuta djevojka.

Htjeli su ostati anonimni

Sve su ispričali za 24sata, ali htjeli su ostati anonimni. Napadnuti sezonci do sad nisu imali nikakvih neugodnosti, ali ovo što im se dogodilo neće zaboraviti čitav svoj život.

“Otac mi je rekao, vrati se, što ćeš tamo gdje te ne žele. Ali neću, ostat ću, došao sam raditi i zaraditi”, rekao je mladić s porezotinom ispod lijevog oka. Osim njemu, i pretučenoj su Varaždinki roditelji rekli da ode s Brača.

“Mama mi je rekla da se vratim kući, ali neću, ostat ću raditi u Supetru”, rekla je djevojka i priznala da je još pod dojmom svega što se desilo.

“Pa nije lako, sinoć kad sam išla s posla nije mi bilo ugodno. Da, išli smo svi zajedno, ali ipak je ostao neki osjećaj neugode, kao da će se sve to ponoviti”, rekla je.

Ostat će raditi u Supetru

Od težeg stradavanja spasio ih je jedan taksist, koji je isto tako htio ostati anoniman.

“Kad sam vidio što se događa, pomogao sam im kako sam najbolje mogao. Prvo sam pomislio na svoju djecu, da bi umjesto njih to mogli biti oni”, istaknuo je taksist.

Unatoč napadu, Varaždinka i još tri Vukovarca rade u jednom restoranu u Supetru i svi su rekli da će ostati raditi u Supetru.

“Ovaj napad je sramotan čin, ali svake godine ima problema kad se održava taj turnir”, rekao je vlasnik restorana za 24sata.
Vijesti.hr

Povezani VIDEO: