Gradonačelnica Marković o napadu na Supetru: ‘Svaki političar bi trebao reagirati na nasilje kao ja’

Kako su napadači bili na Torcida kupu, gradonačelnica je najavila da zbog svega više nema donacija za tu manifestaciju

Mladi sezonci iz Slavonije i djevojka iz Varaždina nakon brutalnog napada nisu bili voljni razgovarati. Unatoč svemu ostaju raditi sezonu u Supetru.

Napadači su vikali gdje je Srbin, a među četvero mladih bilo je i onih srpske nacionalnosti. Sezonci su lakše ozljeđeni, ali 26-godišnji vatrogasac koji se s njima našao kad je krenuo napad, za dobio je višestruke prijelome nosa.

Policija je privela dvojac i prijavila ih zbog prekršajno, a jednog od njih i kazneno.

“Ja sam u ime grada Supetra i u svoje osobno ime osudila incident. Iz grada Supetra u Hrvatsku ide jedna kriva slika, mi smo uvijek bili otvoren i tolerantan grad. Ovo što se dogodilo radi toga što je netko druge nacionalnosti, to je za mene i moje sugrađane nedopustivo”, rekla gradonačelnica Supetra Ivana Marković u razgovoru za RTL Danas

Kako su napadači bili na Torcida kupu, gradonačelnica je najavila da zbog svega više nema donacija za tu manifestaciju.

“Dok sam ja gradonačelnica nikakva manifestacija se neće održavati na gradskim sportskim terenima”, poručuje.

Upitana može li se ovaj događaj odraziti na turizam i sigurnost sezonskih djelatnika od kojih su mnogi i iz Srbije, Marković kaže kako je ovo bio izoliran slučaj.

“Ja sam jutros ugostila žrtve ovog nasilja. Oni su bili prestravljeni. Mene se to dojmilo sve skupa, pogođeni smo. Direktor Turističke zajednice i ja smo im pružili podršku. Drago mi je da će ostati raditi do kraja sezone.”

Ovo nije jedini napad huliagana na Braču. Kako spriječiti da se ovo više ne dogodi?

“U državi su nužne ovakve reakcije. Meni je nevjerojatno da jedna uobičajena reakcija, što bi svaki političar trebao učiniti, izazove ovakvu reakciju javnosti. Ovakvi događaji se mogu u budućnosti spriječiti jedino ako ih svi budemo osuđivali i ako insitItucije budu radile svoj posao”, poručuje Marković.

Gradonačelnica Supetra se nada da će napadači biti primjereno kažnjeni.

“Čuli smo da je napad bio planiran. Ne znam kakva kazna bi trebala biti nego ona najstroža”, zaključuje.
Vijesti.hr

Više u VIDEOPRILOGU: