PREDIVNA GESTA

Istarski ‘plavci’ ispunili želju mladiću s Downovim sindromom: Luka je na jedan dan postao policajac!

Foto: PU ISTARSKA

Nakon što je zadužio policijsku odoru, Lukin radni dan započeo je kolegijem kod načelnika policijske uprave

Luka Bagarić (25) od malena sanja o tome kako će postati policijski službenik. Nosi tamnoplave hlače, kapu, kabanicu s logom policije i policijski blokić u koji piše kazne roditeljima. , završio je ugostiteljsku školu i za sebe kaže da je konobar i policajac.

”Luka voli sve što ima veze s policijom. Za Božić je poželio policijsku majicu pa smo se morali potruditi i pronaći mu promotivne policijske materijale. Bio je oduševljen s kabanicom koju smo mu nabavili i sad jedva čeka da pada kiša pa da ju može nositi. Kad smo mu rekli gdje će provesti dan, od uzbuđenja nije mogao spavati. Ošišao se i obrijao kako bi bio uredan kao pravi policajac”, rekla je Lukina sestra Marijana i zahvalila Policijskoj upravi istarskoj što mu je omogućila Luki da na jedan dan postane policijski službenik.

Imao je i kolegij

Nakon što je zadužio policijsku odoru, Lukin radni dan započeo je kolegijem kod načelnika policijske uprave.

“Kolega Luka, s nama su danas ovdje rukovoditelji policijske uprave i s obzirom na vaše dobre karakteristike, kolegij načelnika donio je odluku da ćete posebnim rasporednom rada biti u Policijskoj postaji Pula-Pola koja ima najveću problematiku na području Istarske županije. Policijski posao je težak, opasan, odgovoran i human, a mi smo ovdje kako bismo štitili građane. Želim vam dobrodošlicu i nadam se da će današnji dan biti uspješan u policijskom smislu te da neće biti previše zahtjevnih intervencija”, rekao je načelnik policijske uprave, Alen Klabot.

Pojasnio je kako su djelatnici policije tijekom zajedničkih aktivnosti s Down syndrom centrom Pula primijetili da Luka voli policiju i kako ne skida s glave policijsku kapu tako da mu je policijska uprava odlučila ispuniti želju da isproba kako je to biti policajac.

Alkotestirao novinarsku koja je pratila njegov radni dan

Nakon kolegija, sljedeća stanica Lukine pustolovine bila je primopredaja u Policijskoj postaji Pula-Pola, gdje se upoznao sa zadaćama koje policijske ophodnje trebaju odraditi na terenu. Nakon što je zadužio vezu, uputio se s Anom Osmanović i Alexom Šagijem u pješačku ophodnju centrom grada.

Policijski službenici provodili su preventivne aktivnosti na gradskoj tržnici te su savjetovali građane o tome kako mogu zaštiti svoju imovinu. Potom se policijska ophodnja uputila u kontrolu prometa te je Luka alkotestirao novinarku koja je pratila njegov radni dan. Test je, naravno, pokazao nula promila.

Luka tijekom svog radnog dana nije dijelio kazne, ali je upozorio građane koji su nepropisno parkirali da na taj način ugrožavaju sigurnost drugih u prometu. Vratio se u ”bazu” nakon odrađene ophodnje sa svojim partnerima, a najviše ga je zanimalo je li bio dobar i kada će moći polagati ispit, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari