UPUĆENO JE PET VOZILA

Istarski vatrogasci krenuli u pomoć Sloveniji, vatra bukti uz granicu u blizini Trsta

Na poziv kolega vatrogasaca iz Kopra za pomoć u gašenju šumskog požara na slovenskom Krasu, upućeno je 5 vozila iz JVP Pula, Poreč, Pazin i Umag

Veliki požari otvorenog prostora ove su godine problem mnogim zemljama, pa tako i susjednoj Italiji i Sloveniji. U pomoć slovenskim kolegama upućeni su istarski vatrogasci.

Veliki požar koji danima gori kod uz granicu Italije i Slovenije u blizini Trsta stvorio je kolaps, zbog čega su zatvorene i pojedine prometnice a ta je regija ostala i bez električne energije.

U pomoć slovenskim kolegama stižu i hrvatski vatrogasci pa je tako danas u popodnevnim satima iz postrojbi Umaga, Poreča, Pule i Pazina upućeno 9 vatrogasaca sa 4 autocisterne i jednim zapovjednim vozilom, a koje predvodi zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pazin Serđo Šilić.

„Vatrogastvo ne poznaje granice pa je tako i pomoć kolegama susjednih zemalja neupitna. Danas im šaljemo pomoć u vidu ljudstva i tehnike i nadamo se kako će ova vatrena stihija uskoro biti savladana“, kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari