ZASLUŽNI - GRAĐANI

Istra prva kreće s popuštanjem mjera! Evo što je najavio šef istarskog Stožera

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

“Prvo ćemo vratiti djelatnosti koje imaju utjecaj na kondiciju, život i rad. To prvo, a nakon toga stupnjevito i ostalo”, rekao je Dino Kozlevac

Predsjednik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac najavio je da će idući tjedan početi komunikacija s Nacionalnim stožerom o tome da se krene s popuštanjem. Nije naveo točno što bi se prvo trebalo vratiti u normalu, ali će vjerojatno to biti teretane, odnosno sportska aktivnost, donosi Glas Istre.

“Prvo ćemo vratiti djaltnosti koje imaju utjecaj na kondiciju, život i rad. To prvo, a nakon toga stupnjevito i ostalo. Vrlo smo oprezni jer situacija u nekim zemljama u susjedstvu nije dobra i ide se u zaoštravanje. Ne bismo voljeli da smanjimo mjere pa da ih vrlo brzo moramo vraćati”, rekao je Kozlevac za Novu TV.

Na pitanje ako će Nacionalni stožer pristati na različite mjere u različitim regijama, Kozlevac je rekao da će “naći zajednički jezik”.

“Vjerujem da će se poštivati regionalna posebnost i rezultati. Nije korektno da čekamo nekoga tko još ima odraditi posla. Naši građani, koji su najzaslužniji za smanjenje broja slučajeva jer se pridržavaju mjera, zaslužuju da prvi dobiju i popuštanja”, rekao je Kozlevac.

Naglasio je da Istra ima dobre brojke, već četvrti tjedan bilježi se pad broja novih slučajeva, piše Glas Istre.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari