DOBAR POSAO U DEŽELI

Čermak prodao Crodux slovenskom Petrolu: Objavljeno o koliko je bezinskih postaja riječ

Pixsell

U objavi na Ljubljanskoj burzi stoji kako će tom transakcijom Petrol dobiti 91 benzinsku postaju

Hrvatski umirovljeni general Ivan Čermak prodao je svoju kompaniju Crodux Derivati Dva slovenskoj naftnoj kompaniji Petrol.

U objavi na Ljubljanskoj burzi stoji kako će tom transakcijom Petrol dobiti 91 benzinsku postaju, a s više od 200 prodajnih mjesta tržišni udio slovenske kompanije će na hrvatskom tržištu narasti s 13 na 23 posto, prenosi Net.hr.

Ukupno će u regiji Jugoistočne Europe Petrol sada imati 601 prodajno mjesto. U objavi na Ljubljanskoj burzi stoji kako su glavne djelatnosti Croduxa uvoz, skladištenje, maloprodaja i veleprodaja naftnih derivata na području Hrvatske. Ima 1150 zaposlenika i 91 benzinsku postaju.

Platili više od 200 milijuna eura?

Crodux je 2019. završio poslovnim prihodima od 5,6 milijardi kuna i neto dobiti od 142 milijuna kuna. Iako službeno vrijednost transakcije nije objavljena, iz neslužbenih izvora Jutarnji list doznaje kako se radi o iznosu većem od 200 milijuna eura.

Ivan Čermak postao je vlasnik Croduxa 2013., kada je otkupio hrvatski maloprodajni naftni biznis austrijskog OMV-a. Cijena te transakcije tada također nije bila objavljena, ali se u stručnim krugovima spekuliralo s iznosom između 110 i 120 milijuna eura, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views