ISTRIJANI, OPREZ! Trgovački lanac Metro iz prodaje povukao svježe dagnje zbog Escherichie Coli

Metro je proizvod dobavio od obrta Školjkarstvo Vabriga, prodavajući ga u centrima u Poreču i Puli

Trgovina Metro Cash & Carry izvijestila je u utorak da je u ponedjeljak, 17. srpnja, iz opreza povukla svježe dagnje dobavljača Školjkarstvo Vabriga – obrt za školjkarstvo i trgovinu, Labinac Massimo jer je nadzor veterinarske inspekcije utvrdio prisutnost bakterije Escherichie Coli u proizvodu pakiranom 12. srpnja ove godine, a bio je u prodaji u centrima u Poreču i Puli.

Metro je o rezultatima nadzora veterinarske inspekcije te o opozivu i povlačenju proizvoda obavijestio sve kupce koji su navedeni proizvod kupili.

Putem Metro kartice, naime, utvrđuje se tko je od kupaca kupio sporni proizvod te unutar nekoliko sati od zaprimanja rezultata analize obavještava kupca o opozivu i povlačenju proizvoda, navode iz Metroa.

Bakterija Escherichia Coli uništava se obradom namirnica na temperaturi od 60 stupnjeva Celzija u trajanju od 15 minuta te je tako termički obrađen proizvod siguran za konzumaciju.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari