TREBAJU VIŠE VREMENA

Italija odgodila početak rada skijališta zbog koronavirusa

I Francuska je razmišljala o mogućem pokretanju skijaških vučnica 7. siječnja

Italija je u subotu odgodila početak rada svojih skijališta za 18. siječnja, pošto su područne vlasti zatražile više vremena ocijenivši da se nisu stekli uvjeti za otvaranje 7. siječnja, kao što je bilo planirano.

Nisu stečeni uvjeti

“Utvrđeno je da se nisu stekli uvjeti za otvaranje objekata 7. siječnja”, ocijenile su područne vlasti na koje se u subotu u svojoj izvršnoj uredbi pozvao ministar zdravstva Roberto Speranza, odgodivši otvaranje skijališta, prenosi Hina.

U Italiji je u prošlu nedjelju počelo cijepljenje pošto je uoči Božića ponovo uvedena karantena kako bi se spriječilo naglo širenje epidemije tijekom blagdana i otklonila prijetnja trećeg vala od kojeg strahuju zdravstveni radnici.

Italija, koja je u subotu prijavila 9166 novozaraženih i 364 umrla, nada se da će u siječnju nastaviti kampanju cijepljenja u kojoj planira cijepiti 470.000 ljudi na tjedan.

I Francuska je razmišljala o mogućem pokretanju skijaških vučnica 7. siječnja, ali je vladin glasnogovornik Gabriel Attal u srijedu pokopao sve nade sektora rekavši da je to “malo vjerojatno” zbog visokog stupnja zaraženosti. (Vijesti.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari