Iva je prva riječka beba u 2019. godini, stigla minutu iza malenog Petra koji je rođen u 0.01 sati!

Mama i Petar, prva beba rođena u 2019. u Hrvatskoj (Foto: Ferata.hr)

Maleni Petar prva je beba rođena u 2019., minutu iza ponoći! Iva Marković, prva riječka beba u 2019. godini, rođena je dvije minute iza ponoći

Mama Marija malenu Ivu rodila je dvije minute iza ponoći u riječkom rodilištu. Malu Ivu porodila je ekipa u sastavu: dr. Tina Sušanj Šepić, dr. Klarić, dr. Vuletić, pedijatar dr. Krajina, anesteziolog dr. Kuharić i sestra Olivera.

Malena Iva s roditeljima i liječničkom ekipom u riječkom rodilištu (Foto: NL/Marko Gracin)

Prva beba u Hrvatskoj 2019. rođena je u Sinju

Minutu nakon ponoći u sinjskom rodilištu na svijet je došao maleni Petar, težak 3,78 kg, dug 52 cm., drugo dijete Jelene i Joze Pavića s Gornje Tijarice, piše portal Ferata.

Dok je uz pomoć sestre primalje, gospođe Zorice, pripremala svog dječaka za njegovu prvu fotografiju u životu, Jelena Pavić je kazala: “Sve je prošlo u najboljem redu. Nakon sina Ante, evo došao nam je i Petar. Išlo je sve brzo. Došli smo u rodilište nešto iza 23 sata i evo, minutu iza ponoći rodila sam drugog sina. Zahvaljujem osoblju na svemu i drago mi je što sam rodila u Sinju”.

Gospođa Jelena kazala je da joj je bitno zdravlje djeteta i sreća u obitelji, ali i da joj je jako drago zbog činjenice da je njen sin prva beba rođena u Hrvatskoj u ovoj godini te da je na to ponosna. Malenog Petra porodili su dr. Ivan Nasić i sestra primalja Mirjana Tomašević.

Jutros su malenom Petru i njegovoj mami stigli čestitka i poklon iz Ureda predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Prva ovogodišnja beba u osječkom rodilištu je mala Katarina koja je na svijet došla u 4.10 sati. Roditelji Matea i Petar Videković s ponosom ističu da je teška 4600 grama i duga 54 centimetara. Katarina je njihova prva beba, ali žele imati veliku obitelj te su već izabrali ime za slijedeću bebu, mama želi Jakova.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

U splitskom rodilištu prva beba je iz Runovića, a rođena je odmah iza ponoći. U Zadru su prve bebe rođene iza ponoći dva mala dječaka – blizanci, piše eZadar.

RTL doznaje da je predsjednica Grabar-Kitarović svim bebama koje su se ove noći rodile u hrvatskim rodilišta poslala čestitku, medu i čokoladu.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari