Iz Amerike se javio otac malene Mile s porukama za hrvatsku javnost: ‘Tko želi shvatiti, razumjet će…’

Foto: Facebook/Pixsell

“Što se naše malene tiče, ona je hvala Bogu, još uvijek dobro, borba je duga i neizvjesna”, poručio je Marin Rončević

Malena Mila Rončević koja se nalazi na liječenju u Philadelphiji, a zbog koje se u prikupljanju sredstava ujedinila cijela Hrvatska, dobro je, i dalje u hrabroj borbi za svoj život.

Prvi rezultati na individualiziranu terapiju za dvogodišnju djevojčicu koja boluje od leukemije bili su jako dobri, a danas se s novim informacijama, ali i porukama za hrvatsku javnost javio Milin otac.

“Što se naše malene tiče, ona je hvala Bogu, još uvijek dobro, borba je duga i neizvjesna, ali nadamo se i vjerujemo u najbolji mogući ishod. Hvala vam svima koji ste na bilo koji način bili ili jeste dio njene/naše priče. Ponovit ću ono što sam zaista puno puta rekao – ne smijemo se razjedinjavati i dopustiti da nas razlike determiniraju. Naša se obitelj i dalje zahvaljuje Bogu, ali i liječnicima i svim ljudima dobre volje koji su nam pomogli, bez obzira na (ne)vjeru, rasu, racionalnost ili pripadnost pojedinim tijelima i organizacijama. Mi smo jedan narod. Tko to želi shvatiti, razumije i bez mojeg pojašnjenja, tko ne želi, ništa što napišem neće mu promijeniti mišljenje”, napisao je Marin Rončević na svojem Facebooku te najavio da će zaklada za liječenje djece s novcem koji je uplaćen prvotno za Milu početi uskoro s radom.

“Zaklada će početi raditi doslovno kroz desetak dana i o svemu ćete saznati uskoro više, a nadam se da će se i osim dobrih ljudi uključiti i država te da će svako dijete dobiti priliku, bez obzira na s(p)retne okolnosti. Hvala i svim ponudama za volontiranje, ostajemo u kontaktu. Ljudi, veliki pozdrav od svih nas”, poručio je Milin otac.

Za Milu je prikupljeno više od 36 milijuna kuna, dvostruko više od onog što iziskuje njezino liječenje koje će prema protokolima trajati najmanje godinu dana, a sad joj slijedi transplantacija koštane srži.

Prva sredstva koja su prikupljena za Milino liječenje preko Zaklade Nore Šitum, više od 800 tisuća kuna, uplaćeno je već za humanitarnu akciju NORIN PRVI KORAK za liječenje spastične cerebralne paralize.
Vijesti.hr
Foto: Facebook/Pixsell

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari