POTRESNE FOTOGRAFIJE: Pokopano troje djece milijardera stradalih u pokolju u luksuznom hotelu

Danskog milijardera i njegovu suprugu pogodila je strašna tragedija – izgubili su u jednom danu troje djece

U Kopenhagenu je održan sprovod troje djece najbogatijeg Danca i najvećeg dioničara popularnog Asosa Andersa Holcha Povlsena, koji su poginuli na Uskrs u napadu bombaša samoubojica u Šri Lanki.

Dok su tijela Alfreda, Alme i Agnes pristizala u lijesovima ukrašenim cvijećem, Anders Holch Povlsen tješio je suprugu Anne i kći Astrid, koja je preživjela napad.

Iako shrvan, Povlsen je u izjavi poručio kako je ovo potpuno neshvatljiv gubitak, no zahvalili su obitelji, prijateljima i susjedima na ljubavi i podršci i obećali kako će zajedno sa svima njima naći izlaz iz ove užasne tragedije.

Među okupljenim mnoštvom na pogrebu su bili članovi danske kraljevske obitelji i premijer Lars Lokke Rasmussen.

Anders Holch Povlsen (46), inače vlasnik međunarodnog lanca trgovina odjećom Bestseller (modni brendovi Vero Moda i Jack&Jones) i većinski dioničar britanskog Asosa je s obitelji za Uskrs boravio u hotelu Shangri-La u Colombu, glavnom gradu Šri Lanke, kad su u krvavi pohod krenuli bombaši samoubojice.

Bombaši samoubojice u napadima na crkve i hotele ubili su 290 ljudi i ozlijedili više od 500. Autobusna stanica Bastian Mawatha de Pettah nalazi se na pola puta između luksuznih hotela i crkve sv. Antuna, meta uskršnjih napada.

Po pisanju časopisa Forbes 2018. godine, Povlsen je najbogatiji Danac na svijetu čija imovina iznosi oko 7,9 milijarde dolara te je ujedno najveći privatni zemljoposjednik u Škotskoj – vlasnik je 89 tisuća hektara zemlje u toj zemlji. Zbog toga je u svijetu bio poznat pod nadimkom ‘Kralj Škotske’.

Uz Asos, drugi je najveći dioničar njemačke online trgovine Zalando.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari