Izabrano novo vodstvo Hrvatske zajednice županija – Goran Pauk i Valter Flego

Goran Pauk

Na čelu Hrvatske zajednice županija sljedeće dvije godine bit će župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i župan Istarske županije Valter Flego, odlučeno je na današnjoj izbornoj sjednici Skupštine Hrvatske zajednice županija.

Članovi Skupštine jednoglasno su izabrali novo vodstvo za naredne dvije godine. Za čelnog čovjeka Hrvatske zajednice županija izabran je župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, a za potpredsjednika župan Istarske županije Valter Flego.

Novi predsjednik Pauk osvrnuo se na daljnje jačanje područne samouprave.

– Već sada smo učinili mnogo za same županije boreći se za njihov boljitak i protiv njihova ukidanja. Od toga ne treba odustati, već nastaviti predlagati konkretne zamisli za budućnost. Upravo kroz županije politiku trebamo približiti građanima jer to znači učinkovitiju i bolju vlast. – istaknuo je Pauk.

U proteklih šest mjeseci Hrvatska zajednica županija aktivno je svojim mišljenjima, komentarima i prijedlozima sudjelovala u radu Hrvatskog sabora i Vlade uz stručnu podlogu svojih devet radnih skupina koje su se ukupno sastale dvadeset puta. Više od 25 mišljenja upućeno je na adrese hrvatskih institucija, čime je Hvatska zajednica županija postala ravnopravan partner i sugovornik hrvatskim institucijama u formiranju i promjeni zakonske regulative, čulo se na Skupštini Hrvatske zajednice županija.

Na europskoj razini predstavnici Zajednice sudjelovali su u radu Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, Vijeća europskih općina i regija CEMR, provođenju velikog europskog projekta LADDER i Odboru regija. Predsjednik hrvatske delegacije u Odboru regija Europske unije i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić imenovan je izvjestiteljem za izradu dokumenata Mišljenje Odbora regija o jačanju prekogranične suradnje i potrebi za regulatornim okvirom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari