Od početka izbjegličke krize u Hrvatsku ušlo 125 877 migranta, EK ih planira relocirati iz Italije i Grčke u druge zemlje EU

Tijekom jučerašnjeg dana u Hrvatsku je preko graničnih prijelaza Bapska i Tovarnik ušlo 6 370 migranata koji su se tijekom dana vlakovima prevozili do mađarske granice vlakovima. Od ponoći do 9 sati u Hrvatsku je ušlo 1 398 migranata i jutros se u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi oko 1 877 osoba. I dalje se očekuje priljev migranata s područja Srbije, a od početka migracijske krize na područje Hrvatske ušlo je 125 877 migranata, izvještava MUP.

Europska komisija planira relocirati 160 tisuća migranata, većinom Eritrejaca i Sirijaca, iz Grčke i Italije u druge zemlje članice EU.

Otputovat ću u Italiju zbog prve relokacije eritrejskih izbjeglica u Švedsku – rekao je povjerenik Europske komisije za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitris Avramopolus u Zagrebu gdje se susreo s potpredsjednikom vlade i ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem.

Najavio je i posjet sabirnom centru na Lampedusi.

– Nadam se da ćemo idućeg tjedna imati i prvu relokaciju Sirijaca iz Grčke u Luksemburg – kazao je Avramopolus.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari